Top

Huis te koop Ternat

Huis kopen in Ternat begint op Makelaardesmet.be. Uw onafhankelijk makelaar in regio 1740 voor huizen te koop!

Op zoek naar een huis te koop in Ternat? Of je nu op zoek bent als Ternattenaar of een nieuwkomer bent uit één van de naburige gemeenten Sint-Katherina-Lombeek, Wambeek, Ternat, Neerhalfen, Hauwijk, Essene Winkel, Kautertaverent, Overnellen, Biezendries, Loddershoek, Klapscheut, Terlinden, Steenstraat, Sempst, Schepenijsel, Overdorp Onze vastgoedmakelaar helpt je graag bij het vinden van jouw droomhuis.

immo te koop bij vastgoedkantoor

Vind bij IMMO DESMET woningen, nieuwbouw, landhuizen, hoeves en ander vastgoed te koop!

aanbod immo te koop

Stel jouw ‘huis kopen Ternat’ gratis zoekvraag in

Schrijf je in voor onze gratis zoekservice. Met regelmaat brengen wij je op de hoogte van het nieuwste woningaanbod! Nieuwe huizen welke aan jouw persoonlijke woonwensen voldoen ontvang je per email. Zo ondersteunen we je graag optimaal bij een huis kopen Ternat. Merk je dat je teveel huizen krijgt toegestuurd die niet aan jouw wensen voldoen, neem dan contact met ons op. Samen kunnen wij jouw zoekprofiel verfijnen, zodat jij een nog passender aanbod ontvangt. Komt jouw droomhuis voorbij, dan helpen wij je graag met de aankoop.

Huis kopen in regio Ternat ? Lokale informatie

Ternat is een stad in de provincie Vlaams-Brabant. Hieronder alvast lokale informatie die je zeker kan gebruiken wanneer je een huis koopt in Ternat.

Doe-het-zelf winkels

Heb je iets nodig voor jouw nieuwe huis? Gelukkig zijn er in Ternat diverse doe-het-zelfzaken voor de handig harry: De Marie Bouwcenter, BricoPlanit Ternat, Ternat Paint, Carro-Bel Group, Isofloor, Pleisterwerken Evenepoel, Van Marcke Technics Ternat, De Leener Construct bvba, Vierendeels-Wellemans, colora ternat.

Containerparken

Heel wat afval dat je kwijt wilt na de aankoop van je huis in Ternat? Ga gerust langs bij het gemeentelijke recyclagepark zoals Recyclagepark Ternat op het adres Assesteenweg 336, 1741 Ternat.

Bezienswaardigheden

In jouw vrije tijd kan je zeker eens deze bezienswaardigheden in Ternat gaan bezoeken: Kasteel Kruikenburg, Ternat, Sint-Gertrudiskerk, Klapscheutmolen te Wambeek, Bunker WO II, Mazenzeledries, Buendia Tours Sprl, Tramsite Schepdaal, Kasteel Storms, Ballonloods Eckstein.

Parken & natuur

Misschien wil je ook eens de parken of natuur in de regio ontdekken, dan kan je terecht bij de Hertigembos, Dronkenborre, Bosje affligemstraat, IJzenbeekbos, Natuurpunt Asse, Hertigembos, Wellemeersen, Kravaalvelden, Natuurpunt Asse, Waarbeek, Natuurpunt Asse, Wolfsputten, Liedekerkebos, Erik’s Boomgaard, Natuurpunt Asse, Valleibos, Slagvijver, Kluizenbos, Kerremansbos, Natuurpunt Asse, Natuurreservaat ‘Oude Zuun’, Kapellemeersen, Gemeente Ternat, Natuurreservaat Land van Oppem, Gerstjens.

Als vastgoedmakelaar helpen we u graag bij de aankoop van uw droomhuis of de verkoop van uw bestaande woning.

Vastgoedcijfers in Ternat

De gemiddelde prijs per m² in Ternat voor alle soorten vastgoed gecombineerd bedraagt € 2.152.
Op één jaar stijgen de prijzen gemiddeld met +6.4%; en de laatste 10 jaar zijn de prijzen met +28.47% gestegen.

Bij IMMO DESMET hebben we een ruim aanbod van huizen te koop in Ternat: van herenhuizen, rijhuizen en misschien wel ook beluikhuisjes, studentenhuizen. Ben je eerder op zoek naar een huis met tuin of met een halfopen bebouwing? Gaat je voorkeur uit naar een instapklaar nieuwbouwhuis of volledig gerenoveerd huis. Heb je weinig budget dan kies je misschien beter voor een huis om zelf te renoveren…

aanbod huizen te koop

De gemiddelde prijs per m² voor een huis schommelt rond de € 2078. De huizen hebben een lagere prijs per m² in Ternat: € 2.078 gemiddeld (de prijs schommelt tussen € 1.061 en € 3.427). Dit geeft een verschil van -23.83 % vergeleken met appartementen.

aanbod huizen te koop
Wil je de waarde kennen van je woning in Ternat? Contacteer ons voor een gratis schatting!

Huis kopen Ternat

Wil je een huis kopen in Gooik? Wilt u niet in Gooik centrum een huis kopen? Geen probleem, bij IMMO DESMET vindt u ook zeker wel een huis te koop in één van de deelgemeenten: Neigem, Oetingen, Leerbeek, Lieferinge, Kester, Herfelingen, Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, Denderwindeke, Sint-Kwintens-Lennik, Roosdaal, Heikruis, Elingen, Meerbeke, Vollezele.

Kies voor een ervaren en erkende vastgoedspecialist in Gooik

Wil je een huis kopen in Gooik? Vind jouw nieuwe thuis in Gooik tussen het huizen aanbod van IMMO DESMET.In deze tijd is een huis kopen in Gooik geen geen makkelijke taak. Je bent namelijk niet de enige woningjager. Hoe prettig is het dan dat er iemand naast je staat met de juiste connecties en kennis van zaken? IMMO DESMET biedt precies de hulp die jij nodig hebt.

De straten en gehuchten

Ga je een huis kopen in Gooik, dan moet je toch wel eens gehoord hebben over deze gehuchten: Kester, Oetingen, Leerbeek, Groten Haardinge, Ekelendries, Kleinen Haardinge, Bergom, Bosstraat, Kwakenbeek, Koekelberg, Hoezenbroek, Terlo, Rozenbroek, Bergenbroek, Woestijn, Heide. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de diverse straten die we graag even oplijsten: Assesteenweg, Meersstraat, Bosstraat, Heidestraat, Statiestraat, Nieuwbaan, Langestraat, Affligemstraat, Fossebaan, Van Cauwelaertstraat.

Woninginbraken: ligt Ternat in een risicozone?

De agenten van de politiezone TARL registreerden op een jaar tijd 491 diefstallen, afpersingen en geweldmisdrijven, omgerekend zo’n 32,1 per duizend inwoners. In soortgelijke gemeenten gaat het gemiddeld om 22,9 feiten per duizend inwoners.

Woningprijzen: hoeveel kost een huis in Ternat

De Vlaming heeft een baksteen in de maag, dat is bij een Ternattenaar niet anders. Voor een huis in Ternat telt u gemiddeld € 249.252 neer, dat is € 19.823 minder dan het gemiddelde in de provincie Vlaams-Brabant.Ook appartementen en villa’s blijken in trek. Daarover zijn helaas geen recente prijzen beschikbaar, maar in de provincie Vlaams-Brabant betaalt u voor een appartement gemiddeld € 229.132; voor een Vlaams-Brabantse villa telt u gemiddeld € 396.973 neer.

Natuur: is Ternat een groene stad?

Kunt u in Ternat op wandelafstand in de natuur terecht? 95% van de inwoners vindt op minder dan 800 meter van zijn woonplaats een gezonde dosis (wijk)groen, zoals bijvoorbeeld een park. Dat ‘wijkgroen’ beslaat 19,9% van het totale grondgebied van de gemeente.78% van de inwoners is tevreden met de natuur- en groenvoorzieningen in de buurt. Voor 10% Ternattenaars mag het gras nog altijd wat groener zijn aan de overkant: zij hadden liever zicht op meer groen gehad vanuit hun woning.

Een samenvatting van uw stad: sterkte en zwaktes van Ternat?

STERKTES

 • Hier zijn meer mensen aan het werk dan het Vlaamse gemiddelde.
 • De Ternattenaar is rijker dan de gemiddelde Vlaming: op de belastingaangifte staat hier bij de inkomsten gemiddeld € 21.654.
 • 0,2% moet rondkomen met een leefloon. Het Vlaamse gemiddelde is 0,6%.
 • 95% woont op minder dan 800 meter van ‘wijkgroen’, zoals een park. Dat is meer dan gemiddeld in Vlaanderen.
 • De meerderheid is tevreden met de jongerenvoorzieningen die de gemeente aanbiedt.

ZWAKTES

 • Ternattenaars hebben meer moeite met mensen uit een andere cultuur dan de gemiddelde Vlaming.
 • De meerderheid van de Ternattenaars vindt het verkeer niet veilig genoeg om kinderen alleen naar school te laten gaan.
 • Het aantal opvangplaatsen voor peuters ligt onder het Vlaamse gemiddelde.
 • Leerlingen in Ternatse basisscholen hebben gemiddeld meer leerachterstand dan in de rest van Vlaanderen.
 • Er zijn 6,8 plaatsen per honderd senioren in Ternatse woonzorgcentra en assistentiewoningen. De gemiddelde Vlaamse gemeente heeft er 8.
 • Het algemeen onveiligheidsgevoel ligt hoger dan in de gemiddelde Vlaamse gemeente.
 • De politie registreerde meer diefstallen en geweldmisdrijven dan in soortgelijke gemeentes.