Top

Huis te koop Gooik

Huis kopen in Gooik begint op Makelaardesmet.be. Uw onafhankelijk makelaar in regio 1755 voor huizen te koop!

Specifiek op zoek naar een huis te koop in Gooik? Of je nu op zoek bent als Gooikenaar of een nieuweling bent uit één van de omgelegen gemeenten Kester, Oetingen, Leerbeek, Groten Haardinge, Ekelendries, Kleinen Haardinge, Bergom, Bosstraat, Kwakenbeek, Koekelberg, Hoezenbroek, Terlo, Rozenbroek, Bergenbroek, Woestijn, Heide IMMO DESMET begeleid je graag bij het vinden van jouw droomhuis.

immo te koop bij vastgoedkantoor

Ruim aanbod huizen, nieuwbouw, bungalows, hoeves en ander vastgoed te koop!

aanbod immo te koop

Stel jouw ‘huis kopen Gooik’ gratis zoekvraag in

Schrijf je in voor onze gratis zoekservice. Met regelmaat brengen wij je op de hoogte van het nieuwste woningaanbod! Nieuwe huizen welke aan jouw persoonlijke woonwensen voldoen ontvang je per email. Zo ondersteunen we je graag optimaal bij een huis kopen Gooik. Merk je dat je teveel huizen krijgt toegestuurd die niet aan jouw wensen voldoen, neem dan contact met ons op. Samen kunnen wij jouw zoekprofiel verfijnen, zodat jij een nog passender aanbod ontvangt. Komt jouw droomhuis voorbij, dan helpen wij je graag met de aankoop.

Huis kopen in en rond Gooik ? Lokale informatie

Gooik is een stad in de provincie Vlaams-Brabant. Hieronder alvast lokale informatie die je zeker kan gebruiken wanneer je een huis koopt in Gooik.

Doe-het-zelf winkels

Heb je iets nodig voor jouw nieuwe huis? Gelukkig zijn er in Gooik diverse doe-het-zelfzaken voor de handig harry: Moonens & Zonen, Dehandschutter Dirk, Patineren by Cor, Dorsoo Gooik, R.A.K. Ceramics Benelux, Bâtiment, TTC Tile Trade Center Gooik, IJzerwaren Vannechel NV, Walravens Dirk, Peeters / Raf, Dhw fences.

Containerparken

Heel wat afval dat je kwijt wilt na de aankoop van je huis in Gooik? Ga gerust langs bij het gemeentelijke recyclagepark zoals Containerpark – Milieupark Gooik op het adres Processiestraat 7, 1755 Gooik.

Bezienswaardigheden

In jouw vrije tijd kan je zeker eens deze bezienswaardigheden in Gooik gaan bezoeken: De 3 Hamers, Kasteel van Heetvelde, De ijzeren man te Gooik, Gooik, Kesterheide, Leerbeek, Bunker WO II, De Heidetochten Kester-Gooik Vzw Vzw, Steenhoutbos, Kasteel van Saffelberg.

Parken & natuur

Misschien wil je ook eens de parken of natuur in de regio ontdekken, dan kan je terecht bij de Merelbeekse Scheldemeersen, Natuurgebied Scheldevallei Melsen, Natuurreservaat Scheldemeersen, Teirlinckput.

Als vastgoedmakelaar helpen we u graag bij de aankoop van uw droomhuis of de verkoop van uw bestaande woning.

Vastgoedcijfers in Gooik

De gemiddelde prijs per m² in Gooik voor alle soorten vastgoed gecombineerd bedraagt € 2.047.
Op één jaar stijgen de prijzen gemiddeld met +6.4%; en de laatste 10 jaar zijn de prijzen met +28.47% gestegen.

Bij IMMO DESMET hebben we een ruim aanbod van huizen te koop in Gooik: van herenhuizen, rijhuizen en misschien wel ook beluikhuisjes, studentenhuizen. Ben je eerder op zoek naar een huis met tuin of met een halfopen bebouwing? Gaat je voorkeur uit naar een instapklaar nieuwbouwhuis of volledig gerenoveerd huis. Heb je weinig budget dan kies je misschien beter voor een huis om zelf te renoveren…

aanbod huizen te koop

De gemiddelde prijs per m² voor een huis schommelt rond de € 2000. De huizen hebben een lagere prijs per m² in Gooik: € 2.000 gemiddeld (de prijs schommelt tussen € 1.003 en € 3.196). Dit geeft een verschil van -23.66 % vergeleken met appartementen.

aanbod huizen te koop
Wil je de waarde kennen van je woning in Gooik? Contacteer ons voor een gratis schatting!

Huis kopen Gooik

Wil je een huis kopen in Gooik? Wilt u niet in Gooik centrum een huis kopen? Geen probleem, bij IMMO DESMET vindt u ook zeker wel een huis te koop in één van de deelgemeenten: Neigem, Oetingen, Leerbeek, Lieferinge, Kester, Herfelingen, Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, Denderwindeke, Sint-Kwintens-Lennik, Roosdaal, Heikruis, Elingen, Meerbeke, Vollezele.

Kies voor een ervaren en erkende vastgoedspecialist in Gooik

Wil je een huis kopen in Gooik? Vind jouw nieuwe thuis in Gooik tussen het huizen aanbod van IMMO DESMET.In deze tijd is een huis kopen in Gooik geen geen makkelijke taak. Je bent namelijk niet de enige woningjager. Hoe prettig is het dan dat er iemand naast je staat met de juiste connecties en kennis van zaken? IMMO DESMET biedt precies de hulp die jij nodig hebt.

De straten en gehuchten

Ga je een huis kopen in Gooik, dan moet je toch wel eens gehoord hebben over deze gehuchten: Kester, Oetingen, Leerbeek, Groten Haardinge, Ekelendries, Kleinen Haardinge, Bergom, Bosstraat, Kwakenbeek, Koekelberg, Hoezenbroek, Terlo, Rozenbroek, Bergenbroek, Woestijn, Heide. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de diverse straten die we graag even oplijsten: Edingsesteenweg, Ninoofse Steenweg, Strijlandstraat, Terlostraat, Bruneaustraat, Vollezelestraat, Lenniksestraat, Dorpsstraat, Molenstraat, Wijngaardstraat.

Woninginbraken: ligt Gooik in een risicozone?

De agenten van de politiezone Pajottenland registreerden op een jaar tijd 186 diefstallen, afpersingen en geweldmisdrijven, omgerekend zo’n 20,2 per duizend inwoners. In soortgelijke gemeenten gaat het gemiddeld om 19,9 feiten per duizend inwoners.

Woningprijzen: hoeveel kost een huis in Gooik

De Vlaming heeft een baksteen in de maag, dat is bij een Gooikenaar niet anders. Voor een huis in Gooik telt u gemiddeld € 275.571 neer, dat is € 6.496 meer dan het gemiddelde in de provincie Vlaams-Brabant.Ook appartementen en villa’s blijken in trek. Daarover zijn helaas geen recente prijzen beschikbaar, maar in de provincie Vlaams-Brabant betaalt u voor een appartement gemiddeld € 229.132; voor een Vlaams-Brabantse villa telt u gemiddeld € 396.973 neer.

Natuur: is Gooik een groene stad?

Kunt u in Gooik op wandelafstand in de natuur terecht? 55% van de inwoners vindt op minder dan 800 meter van zijn woonplaats een gezonde dosis (wijk)groen, zoals bijvoorbeeld een park. Dat ‘wijkgroen’ beslaat 9,0% van het totale grondgebied van de gemeente.89% van de inwoners is tevreden met de natuur- en groenvoorzieningen in de buurt. Voor 7% Gooikenaars mag het gras nog altijd wat groener zijn aan de overkant: zij hadden liever zicht op meer groen gehad vanuit hun woning.

Een samenvatting van uw stad: sterkte en zwaktes van Gooik?

STERKTES

 • Gooikenaars hebben minder moeite met mensen uit een andere cultuur dan de gemiddelde Vlaming.
 • Slechts een minderheid van de Gooikenaars vindt het verkeer niet veilig genoeg om kinderen alleen naar school te laten gaan.
 • Het aantal opvangplaatsen voor peuters ligt boven het Vlaamse gemiddelde.
 • Leerlingen in Gooikse basisscholen hebben gemiddeld minder leerachterstand dan in de rest van Vlaanderen.
 • Hier zijn meer mensen aan het werk dan het Vlaamse gemiddelde.
 • De Gooikenaar is rijker dan de gemiddelde Vlaming: op de belastingaangifte staat hier bij de inkomsten gemiddeld € 21.275.
 • 0,3% moet rondkomen met een leefloon. Het Vlaamse gemiddelde is 0,6%.
 • Er zijn 12,2 plaatsen per honderd senioren in Gooikse woonzorgcentra en assistentiewoningen. De gemiddelde Vlaamse gemeente heeft er 8.
 • De meerderheid is tevreden met de jongerenvoorzieningen die de gemeente aanbiedt.
 • Het algemeen onveiligheidsgevoel ligt lager dan in de gemiddelde Vlaamse gemeente.

ZWAKTES

 • 55% woont op minder dan 800 meter van ‘wijkgroen’, zoals een park. Dat is minder dan gemiddeld in Vlaanderen.
 • De politie registreerde meer diefstallen en geweldmisdrijven dan in soortgelijke gemeentes.