Top

Huis te koop Asse

Huis kopen in Asse begint op Makelaardesmet.be. Uw onafhankelijk makelaar in regio 1730 voor huizen te koop!

Kijk je uit naar een huis te koop in Asse? Of je nu op zoek bent als Assenaar of een nieuwkomer bent uit één van de omgelegen gemeenten Zellik, Relegem, Mollem, Kobbegem, Bekkerzeel, Asse ter Heide, Bollebeek, Lawijn, Meulenkouter, Krokegem, Horing, Sitter, Pullewijde, Neer Zellik, Asse, Eenhoorn Onze vastgoedmakelaar helpt je graag bij het vinden van jouw droomhuis.

immo te koop bij vastgoedkantoor

IMMO DESMET heeft huizen, nieuwbouw, bungalows, hoeves en ander vastgoed te koop!

aanbod immo te koop

Stel jouw ‘huis kopen Asse’ gratis zoekvraag in

Schrijf je in voor onze gratis zoekservice. Met regelmaat brengen wij je op de hoogte van het nieuwste woningaanbod! Nieuwe huizen welke aan jouw persoonlijke woonwensen voldoen ontvang je per email. Zo ondersteunen we je graag optimaal bij een huis kopen Asse. Merk je dat je teveel huizen krijgt toegestuurd die niet aan jouw wensen voldoen, neem dan contact met ons op. Samen kunnen wij jouw zoekprofiel verfijnen, zodat jij een nog passender aanbod ontvangt. Komt jouw droomhuis voorbij, dan helpen wij je graag met de aankoop.

Huis kopen in de omgeving van Asse ? Lokale informatie

Asse is een stad in de provincie Vlaams-Brabant. Hieronder alvast lokale informatie die je zeker kan gebruiken wanneer je een huis koopt in Asse.

Doe-het-zelf winkels

Heb je iets nodig voor jouw nieuwe huis? Gelukkig zijn er in Asse diverse doe-het-zelfzaken voor de handig harry: Tegeloutlet Asse, GAMMA Asse, Deko Doe het Zelf NV, BOUWMATERIALEN DE SMEDT BVBA Containers Gevelstenen Tegels Dakpannen Isolatie Derbigum, Gebroeders Hermans, Alfa Carro Design, Olech Stanislaw Dariusz, Bemico, Magasin Matériaux, Asse, Belgique.

Containerparken

Heel wat afval dat je kwijt wilt na de aankoop van je huis in Asse? Ga gerust langs bij het gemeentelijke recyclagepark zoals Containerpark Asse op het adres Putberg 6, 1730 Asse.

Bezienswaardigheden

In jouw vrije tijd kan je zeker eens deze bezienswaardigheden in Asse gaan bezoeken: Marktplein Asse, Centrum Hotel Asse, Ballonloods Eckstein, Station Asse, Kruisborrekapel, Mazenzeledries, Asse, Bollebeek, Kasteel Hoogpoort, Bunker WO II.

Parken & natuur

Misschien wil je ook eens de parken of natuur in de regio ontdekken, dan kan je terecht bij de Waarbeek, Natuurpunt Asse, Kravaalvelden, Natuurpunt Asse, Kravaalbos, IJzenbeekbos, Natuurpunt Asse, Erik’s Boomgaard, Natuurpunt Asse, Kerremansbos, Natuurpunt Asse, Valleibos, Hertigembos, Natuurreservaat Land van Oppem, Bosje affligemstraat, Vijver Natuurpunt, Wellemeersen, Dam, Kluizenbos, Wolfsputten, Gerstjens, Kapellemeersen, Dronkenborre, Nature Builder, Liedekerkebos.

Als vastgoedmakelaar helpen we u graag bij de aankoop van uw droomhuis of de verkoop van uw bestaande woning.

Vastgoedcijfers in Asse

De gemiddelde prijs per m² in Asse voor alle soorten vastgoed gecombineerd bedraagt € 2.225.
Op één jaar stijgen de prijzen gemiddeld met +6.4%; en de laatste 10 jaar zijn de prijzen met +28.47% gestegen.

Bij IMMO DESMET hebben we een ruim aanbod van huizen te koop in Asse: van herenhuizen, rijhuizen en misschien wel ook beluikhuisjes, studentenhuizen. Ben je eerder op zoek naar een huis met tuin of met een halfopen bebouwing? Gaat je voorkeur uit naar een instapklaar nieuwbouwhuis of volledig gerenoveerd huis. Heb je weinig budget dan kies je misschien beter voor een huis om zelf te renoveren…

aanbod huizen te koop

De gemiddelde prijs per m² voor een huis schommelt rond de € 2138. De huizen hebben een lagere prijs per m² in Asse: € 2.138 gemiddeld (de prijs schommelt tussen € 1.129 en € 3.897). Dit geeft een verschil van -11.21 % vergeleken met appartementen.

aanbod huizen te koop
Wil je de waarde kennen van je woning in Asse? Contacteer ons voor een gratis schatting!

Huis kopen Asse

Wil je een huis kopen in Gooik? Wilt u niet in Gooik centrum een huis kopen? Geen probleem, bij IMMO DESMET vindt u ook zeker wel een huis te koop in één van de deelgemeenten: Neigem, Oetingen, Leerbeek, Lieferinge, Kester, Herfelingen, Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, Denderwindeke, Sint-Kwintens-Lennik, Roosdaal, Heikruis, Elingen, Meerbeke, Vollezele.

Kies voor een ervaren en erkende vastgoedspecialist in Gooik

Wil je een huis kopen in Gooik? Vind jouw nieuwe thuis in Gooik tussen het huizen aanbod van IMMO DESMET.In deze tijd is een huis kopen in Gooik geen geen makkelijke taak. Je bent namelijk niet de enige woningjager. Hoe prettig is het dan dat er iemand naast je staat met de juiste connecties en kennis van zaken? IMMO DESMET biedt precies de hulp die jij nodig hebt.

De straten en gehuchten

Ga je een huis kopen in Gooik, dan moet je toch wel eens gehoord hebben over deze gehuchten: Kester, Oetingen, Leerbeek, Groten Haardinge, Ekelendries, Kleinen Haardinge, Bergom, Bosstraat, Kwakenbeek, Koekelberg, Hoezenbroek, Terlo, Rozenbroek, Bergenbroek, Woestijn, Heide. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de diverse straten die we graag even oplijsten: Brusselsesteenweg, Gentsesteenweg, Edingsesteenweg, Petrus Ascanusstraat, Bergestraat, Dendermondsesteenweg, Nerviërsstraat, Voorstehoeve, Lindendries, Oude Dendermondsebaan.

Woninginbraken: ligt Asse in een risicozone?

De agenten van de politiezone AMOW registreerden op een jaar tijd 987 diefstallen, afpersingen en geweldmisdrijven, omgerekend zo’n 30,5 per duizend inwoners. In soortgelijke gemeenten gaat het gemiddeld om 41,8 feiten per duizend inwoners.

Woningprijzen: hoeveel kost een huis in Asse

De Vlaming heeft een baksteen in de maag, dat is bij een Assenaar niet anders. Voor een huis in Asse telt u gemiddeld € 279.206 neer, dat is € 10.131 meer dan gemiddeld in andere gemeenten in Vlaams-Brabant.Ook appartementen en villa’s blijken in trek: in de eerste helft van 2017 betaalde u er gemiddeld € 173.084 voor een appartement en € 382.944 voor een villa.

Natuur: is Asse een groene stad?

Kunt u in Asse op wandelafstand in de natuur terecht? 82% van de inwoners vindt op minder dan 800 meter van zijn woonplaats een gezonde dosis (wijk)groen, zoals bijvoorbeeld een park. Dat ‘wijkgroen’ beslaat 22,0% van het totale grondgebied van de gemeente.78% van de inwoners is tevreden met de natuur- en groenvoorzieningen in de buurt. Voor 15% Assenaren mag het gras nog altijd wat groener zijn aan de overkant: zij hadden liever zicht op meer groen gehad vanuit hun woning.

Een samenvatting van uw stad: sterkte en zwaktes van Asse?

STERKTES

 • Hier zijn meer mensen aan het werk dan het Vlaamse gemiddelde.
 • De Assenaar is rijker dan de gemiddelde Vlaming: op de belastingaangifte staat hier bij de inkomsten gemiddeld € 19.663.
 • 82% woont op minder dan 800 meter van ‘wijkgroen’, zoals een park. Dat is meer dan gemiddeld in Vlaanderen.
 • De politie registreerde minder diefstallen en geweldmisdrijven dan in soortgelijke gemeentes.

ZWAKTES

 • Assenaren hebben meer moeite met mensen uit een andere cultuur dan de gemiddelde Vlaming.
 • De meerderheid van de Assenaren vindt het verkeer niet veilig genoeg om kinderen alleen naar school te laten gaan.
 • Het aantal opvangplaatsen voor peuters ligt onder het Vlaamse gemiddelde.
 • Leerlingen in Assese basisscholen hebben gemiddeld meer leerachterstand dan in de rest van Vlaanderen.
 • 0,7% moet rondkomen met een leefloon. Het Vlaamse gemiddelde is 0,6%.
 • Er zijn 7,4 plaatsen per honderd senioren in Assese woonzorgcentra en assistentiewoningen. De gemiddelde Vlaamse gemeente heeft er 8.
 • Slechts een minderheid is tevreden met de jongerenvoorzieningen die de gemeente aanbiedt.
 • Het algemeen onveiligheidsgevoel ligt hoger dan in de gemiddelde Vlaamse gemeente.