Top

Huis te koop Zottegem

Huis kopen in Zottegem begint op Makelaardesmet.be. Uw onafhankelijk makelaar in regio 9620 voor huizen te koop!

Ben je op zoek naar een huis te koop in Zottegem? Of je nu op zoek bent als Zottegemnaar of een inwijkeling bent uit één van de aanpalende gemeenten Grotenberge, Godveerdegem, Leeuwergem, Sint-Goriks-Oudenhove, Strijpen, Sint-Maria-Oudenhove, Velzeke-Ruddershove, Erwetegem, Elene, Ekenmolen, Ten Ede, Frankenbos, Eekhout, Driestegehucht, Lippenhove, Linden IMMO DESMET begeleid je graag bij het vinden van jouw droomhuis.

immo te koop bij vastgoedkantoor

IMMO DESMET heeft huizen, nieuwbouw, gelijkvloerse woningen, bel étages en ander vastgoed te koop!

aanbod immo te koop

Stel jouw ‘huis kopen Zottegem’ gratis zoekvraag in

Schrijf je in voor onze gratis zoekservice. Met regelmaat brengen wij je op de hoogte van het nieuwste woningaanbod! Nieuwe huizen welke aan jouw persoonlijke woonwensen voldoen ontvang je per email. Zo ondersteunen we je graag optimaal bij een huis kopen Zottegem. Merk je dat je teveel huizen krijgt toegestuurd die niet aan jouw wensen voldoen, neem dan contact met ons op. Samen kunnen wij jouw zoekprofiel verfijnen, zodat jij een nog passender aanbod ontvangt. Komt jouw droomhuis voorbij, dan helpen wij je graag met de aankoop.

Huis kopen in en rond Zottegem ? Lokale informatie

Zottegem is een stad in de provincie Oost-Vlaanderen. Hieronder alvast lokale informatie die je zeker kan gebruiken wanneer je een huis koopt in Zottegem.

Doe-het-zelf winkels

Heb je iets nodig voor jouw nieuwe huis? Gelukkig zijn er in Zottegem diverse doe-het-zelfzaken voor de handig harry: GAMMA Zottegem, Hubo Zottegem, Verfpunt Zottegem, Matériaux de construction, Bouwmarkt Foucart BVBA, Timmerwerken Zottegem, De Weerdt, Bâtiment, Dirk, Pieters / Geert, Tegels Yves Trossaert, Solvan.

Containerparken

Heel wat afval dat je kwijt wilt na de aankoop van je huis in Zottegem? Ga gerust langs bij het gemeentelijke recyclagepark zoals Recyclagepark Zottegem ILvA op het adres Ballingsweg 19, 9620 Zottegem.

Bezienswaardigheden

In jouw vrije tijd kan je zeker eens deze bezienswaardigheden in Zottegem gaan bezoeken: Oorlogsmonument Leeuwergem, Velzeke, Oorlogsmonument Oombergen, Archeocentrum Velzeke, Zwalmvallei, Stad Zottegem – Toerisme, Domein Breivelde, Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk, Zottegem, Poort tot de Vlaamse Ardennen.

Parken & natuur

Misschien wil je ook eens de parken of natuur in de regio ontdekken, dan kan je terecht bij de Oude Schelde, Natuurgebied De Maey, Eifelsteig – Etappe 05, Roche A L’Appel, Veursvallei, Landgoed Appel, Paardeweide (Oost), Zavelputten, Natuurgebied de Broekbeemd, Geuldal, Kalkense Meersen, Landgoed Appel.

Als vastgoedmakelaar helpen we u graag bij de aankoop van uw droomhuis of de verkoop van uw bestaande woning.

Vastgoedcijfers in Zottegem

De gemiddelde prijs per m² in Zottegem voor alle soorten vastgoed gecombineerd bedraagt € 1.875.
Op één jaar stijgen de prijzen gemiddeld met +5.44%; en de laatste 10 jaar zijn de prijzen met +31.27% gestegen.

Bij IMMO DESMET hebben we een ruim aanbod van huizen te koop in Zottegem: van herenhuizen, rijhuizen en misschien wel ook beluikhuisjes, studentenhuizen. Ben je eerder op zoek naar een huis met tuin of met een halfopen bebouwing? Gaat je voorkeur uit naar een instapklaar nieuwbouwhuis of volledig gerenoveerd huis. Heb je weinig budget dan kies je misschien beter voor een huis om zelf te renoveren…

aanbod huizen te koop

De gemiddelde prijs per m² voor een huis schommelt rond de € 1800. De huizen hebben een lagere prijs per m² in Zottegem: € 1.800 gemiddeld (de prijs schommelt tussen € 877 en € 3.133). Dit geeft een verschil van -17.09 % vergeleken met appartementen.

aanbod huizen te koop
Wil je de waarde kennen van je woning in Zottegem? Contacteer ons voor een gratis schatting!

Huis kopen Zottegem

Wil je een huis kopen in Gooik? Wilt u niet in Gooik centrum een huis kopen? Geen probleem, bij IMMO DESMET vindt u ook zeker wel een huis te koop in één van de deelgemeenten: Neigem, Oetingen, Leerbeek, Lieferinge, Kester, Herfelingen, Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, Denderwindeke, Sint-Kwintens-Lennik, Roosdaal, Heikruis, Elingen, Meerbeke, Vollezele.

Kies voor een ervaren en erkende vastgoedspecialist in Gooik

Wil je een huis kopen in Gooik? Vind jouw nieuwe thuis in Gooik tussen het huizen aanbod van IMMO DESMET.In deze tijd is een huis kopen in Gooik geen geen makkelijke taak. Je bent namelijk niet de enige woningjager. Hoe prettig is het dan dat er iemand naast je staat met de juiste connecties en kennis van zaken? IMMO DESMET biedt precies de hulp die jij nodig hebt.

De straten en gehuchten

Ga je een huis kopen in Gooik, dan moet je toch wel eens gehoord hebben over deze gehuchten: Kester, Oetingen, Leerbeek, Groten Haardinge, Ekelendries, Kleinen Haardinge, Bergom, Bosstraat, Kwakenbeek, Koekelberg, Hoezenbroek, Terlo, Rozenbroek, Bergenbroek, Woestijn, Heide. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de diverse straten die we graag even oplijsten: Gentse Steenweg, Provinciebaan, Elenestraat, Godveerdegemstraat, Grotenbergestraat, Ten Ede, Faliestraat, Tweekerkenstraat, Sint-Andriessteenweg, Meerlaan.

Woninginbraken: ligt Zottegem in een risicozone?

De agenten van de politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem registreerden op een jaar tijd 723 diefstallen, afpersingen en geweldmisdrijven, omgerekend zo’n 27,9 per duizend inwoners. In soortgelijke gemeenten gaat het gemiddeld om 28,2 feiten per duizend inwoners.

Woningprijzen: hoeveel kost een huis in Zottegem

De Vlaming heeft een baksteen in de maag, dat is bij een Zottegemnaar niet anders. Voor een huis in Zottegem telt u gemiddeld € 197.788 neer, dat is € 32.465 minder dan gemiddeld in andere gemeenten in Oost-Vlaanderen.Ook appartementen en villa’s blijken in trek: in de eerste helft van 2017 betaalde u er gemiddeld € 208.006 voor een appartement en € 339.417 voor een villa.

Natuur: is Zottegem een groene stad?

Kunt u in Zottegem op wandelafstand in de natuur terecht? 89% van de inwoners vindt op minder dan 800 meter van zijn woonplaats een gezonde dosis (wijk)groen, zoals bijvoorbeeld een park. Dat ‘wijkgroen’ beslaat 13,4% van het totale grondgebied van de stad.79% van de inwoners is tevreden met de natuur- en groenvoorzieningen in de buurt. Voor 12% Zottegemnaars mag het gras nog altijd wat groener zijn aan de overkant: zij hadden liever zicht op meer groen gehad vanuit hun woning.

Een samenvatting van uw stad: sterkte en zwaktes van Zottegem?

STERKTES

 • Hier zijn meer mensen aan het werk dan het Vlaamse gemiddelde.
 • De Zottegemnaar is rijker dan de gemiddelde Vlaming: op de belastingaangifte staat hier bij de inkomsten gemiddeld € 20.849.
 • 0,3% moet rondkomen met een leefloon. Het Vlaamse gemiddelde is 0,6%.
 • 89% woont op minder dan 800 meter van ‘wijkgroen’, zoals een park. Dat is meer dan gemiddeld in Vlaanderen.
 • De politie registreerde minder diefstallen en geweldmisdrijven dan in soortgelijke gemeentes.

ZWAKTES

 • Zottegemnaars hebben meer moeite met mensen uit een andere cultuur dan de gemiddelde Vlaming.
 • De meerderheid van de Zottegemnaars vindt het verkeer niet veilig genoeg om kinderen alleen naar school te laten gaan.
 • Het aantal opvangplaatsen voor peuters ligt onder het Vlaamse gemiddelde.
 • Leerlingen in Zottegemse basisscholen hebben gemiddeld meer leerachterstand dan in de rest van Vlaanderen.
 • Er zijn 6,8 plaatsen per honderd senioren in Zottegemse woonzorgcentra en assistentiewoningen. De gemiddelde Vlaamse gemeente heeft er 8.
 • Slechts een minderheid is tevreden met de jongerenvoorzieningen die de stad aanbiedt.
 • Het algemeen onveiligheidsgevoel ligt hoger dan in de gemiddelde Vlaamse gemeente.