Top

Huis te koop Oudenaarde

Huis kopen in Oudenaarde begint op Makelaardesmet.be. Uw onafhankelijk makelaar in regio 9700 voor huizen te koop!

Kijk je uit naar een huis te koop in Oudenaarde? Of je nu op zoek bent als Oudenaardenaar, Oudenaardist of een inwijkeling bent uit één van de aanpalende gemeenten Ronse, Sint-Maria-Lierde, Eine, Melden, Zingem, Hemelveerdegem, Everbeek, Elst, Deftinge, Brakel, Moregem, Michelbeke, Maarke-Kerkem, Kruishoutem, Sint-Martens-Lierde, Beerlegem We helpen je graag bij het vinden van jouw droomhuis.

immo te koop bij vastgoedkantoor

Ruim aanbod woningen, nieuwbouw, gelijkvloerse woningen, villa’s en ander vastgoed te koop!

aanbod immo te koop

Stel jouw ‘huis kopen Oudenaarde’ gratis zoekvraag in

Schrijf je in voor onze gratis zoekservice. Met regelmaat brengen wij je op de hoogte van het nieuwste woningaanbod! Nieuwe huizen welke aan jouw persoonlijke woonwensen voldoen ontvang je per email. Zo ondersteunen we je graag optimaal bij een huis kopen Oudenaarde. Merk je dat je teveel huizen krijgt toegestuurd die niet aan jouw wensen voldoen, neem dan contact met ons op. Samen kunnen wij jouw zoekprofiel verfijnen, zodat jij een nog passender aanbod ontvangt. Komt jouw droomhuis voorbij, dan helpen wij je graag met de aankoop.

Huis kopen in regio Oudenaarde ? Lokale informatie

Oudenaarde is een stad in de provincie Oost-Vlaanderen. Hieronder alvast lokale informatie die je zeker kan gebruiken wanneer je een huis koopt in Oudenaarde.

Doe-het-zelf winkels

Heb je iets nodig voor jouw nieuwe huis? Gelukkig zijn er in Oudenaarde diverse doe-het-zelfzaken voor de handig harry: GAMMA Oudenaarde, Hubo Oudenaarde, Handy Home – Ottevaere, Plafomat Oudenaarde, Paintdecor, Gevabois, Lecot Oudenaarde, antischeur-scheurarm – Care Comfort Oudenaarde België brandvertragende bedlinnen medische hulpmiddelen rusthuizen ziekenhuizen psychiatrieAntischeur scheurarm | Care Comfort, Ottevaere Bouwmaterialen Nv, De Block/Geert.

Containerparken

Heel wat afval dat je kwijt wilt na de aankoop van je huis in Oudenaarde? Ga gerust langs bij het gemeentelijke recyclagepark zoals Containerpark Oudenaarde op het adres Leebeekstraat 20, 9700 Oudenaarde.

Bezienswaardigheden

In jouw vrije tijd kan je zeker eens deze bezienswaardigheden in Oudenaarde gaan bezoeken: Muséum van oudenaarde, Het Liedtskasteel, Flanders Flight Training Center, Bisschopskwartier, Boudewijnstoren en huis van Margaretha van Parma, MOU – Museum Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen, Kerselare Chapel, Archeopark Ename, Wijnendael, Oorlogsmonument Oudenaarde.

Parken & natuur

Misschien wil je ook eens de parken of natuur in de regio ontdekken, dan kan je terecht bij de Koppenbergbos, Scheldevallei, Heurnemeersen, Reytmeersen, Volkegembos, Langemeersen, Bos ’t Ename, Reytmeersen, Weiput, Weiput Kijkhut, ’t Spei, Blarewater, Natuurgebied ’t Burreken, Observatiehut Natuurpunt, MOU – Museum Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen, Kordaalbos, de kapel van Kerselare, Natuurreservaat Scheldemeersen, Kloosterbos, Zwalmvallei.

Als vastgoedmakelaar helpen we u graag bij de aankoop van uw droomhuis of de verkoop van uw bestaande woning.

Vastgoedcijfers in Oudenaarde

De gemiddelde prijs per m² in Oudenaarde voor alle soorten vastgoed gecombineerd bedraagt € 2.035.
Op één jaar stijgen de prijzen gemiddeld met +5.44%; en de laatste 10 jaar zijn de prijzen met +31.27% gestegen.

Bij IMMO DESMET hebben we een ruim aanbod van huizen te koop in Oudenaarde: van herenhuizen, rijhuizen en misschien wel ook beluikhuisjes, studentenhuizen. Ben je eerder op zoek naar een huis met tuin of met een halfopen bebouwing? Gaat je voorkeur uit naar een instapklaar nieuwbouwhuis of volledig gerenoveerd huis. Heb je weinig budget dan kies je misschien beter voor een huis om zelf te renoveren…

aanbod huizen te koop

De gemiddelde prijs per m² voor een huis schommelt rond de € 1940. De huizen hebben een lagere prijs per m² in Oudenaarde: € 1.940 gemiddeld (de prijs schommelt tussen € 1.025 en € 3.388). Dit geeft een verschil van -17.69 % vergeleken met appartementen.

aanbod huizen te koop
Wil je de waarde kennen van je woning in Oudenaarde? Contacteer ons voor een gratis schatting!

Huis kopen Oudenaarde

Wil je een huis kopen in Gooik? Wilt u niet in Gooik centrum een huis kopen? Geen probleem, bij IMMO DESMET vindt u ook zeker wel een huis te koop in één van de deelgemeenten: Neigem, Oetingen, Leerbeek, Lieferinge, Kester, Herfelingen, Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, Denderwindeke, Sint-Kwintens-Lennik, Roosdaal, Heikruis, Elingen, Meerbeke, Vollezele.

Kies voor een ervaren en erkende vastgoedspecialist in Gooik

Wil je een huis kopen in Gooik? Vind jouw nieuwe thuis in Gooik tussen het huizen aanbod van IMMO DESMET.In deze tijd is een huis kopen in Gooik geen geen makkelijke taak. Je bent namelijk niet de enige woningjager. Hoe prettig is het dan dat er iemand naast je staat met de juiste connecties en kennis van zaken? IMMO DESMET biedt precies de hulp die jij nodig hebt.

De straten en gehuchten

Ga je een huis kopen in Gooik, dan moet je toch wel eens gehoord hebben over deze gehuchten: Kester, Oetingen, Leerbeek, Groten Haardinge, Ekelendries, Kleinen Haardinge, Bergom, Bosstraat, Kwakenbeek, Koekelberg, Hoezenbroek, Terlo, Rozenbroek, Bergenbroek, Woestijn, Heide. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de diverse straten die we graag even oplijsten: Heurnestraat, Broekstraat, Kortrijkstraat, Nederenamestraat, Riedekens, Gentstraat, Aalststraat, Reytstraat, Nestor De Tièrestraat, Berchemweg.

Woninginbraken: ligt Oudenaarde in een risicozone?

De agenten van de politiezone Vlaamse Ardennen registreerden op een jaar tijd 1.011 diefstallen, afpersingen en geweldmisdrijven, omgerekend zo’n 32,6 per duizend inwoners. In soortgelijke gemeenten gaat het gemiddeld om 33,6 feiten per duizend inwoners.

Woningprijzen: hoeveel kost een huis in Oudenaarde

De Vlaming heeft een baksteen in de maag, dat is bij een Oudenaardist niet anders. Voor een huis in Oudenaarde telt u gemiddeld € 223.163 neer, dat is € 7.090 minder dan gemiddeld in andere gemeenten in Oost-Vlaanderen.Ook appartementen en villa’s blijken in trek: in de eerste helft van 2017 betaalde u er gemiddeld € 214.623 voor een appartement en € 340.301 voor een villa.

Natuur: is Oudenaarde een groene stad?

Kunt u in Oudenaarde op wandelafstand in de natuur terecht? 79% van de inwoners vindt op minder dan 800 meter van zijn woonplaats een gezonde dosis (wijk)groen, zoals bijvoorbeeld een park. Dat ‘wijkgroen’ beslaat 12,3% van het totale grondgebied van de stad.74% van de inwoners is tevreden met de natuur- en groenvoorzieningen in de buurt. Voor 15% Oudenaardisten mag het gras nog altijd wat groener zijn aan de overkant: zij hadden liever zicht op meer groen gehad vanuit hun woning.

Een samenvatting van uw stad: sterkte en zwaktes van Oudenaarde?

STERKTES

 • Het aantal opvangplaatsen voor peuters ligt ver boven het Vlaamse gemiddelde.
 • Leerlingen in Oudenaardse basisscholen hebben gemiddeld minder leerachterstand dan in de rest van Vlaanderen.
 • Hier zijn meer mensen aan het werk dan het Vlaamse gemiddelde.
 • De Oudenaardist is rijker dan de gemiddelde Vlaming: op de belastingaangifte staat hier bij de inkomsten gemiddeld € 19.659.
 • 0,4% moet rondkomen met een leefloon. Het Vlaamse gemiddelde is 0,6%.
 • 79% woont op minder dan 800 meter van ‘wijkgroen’, zoals een park. Dat is meer dan gemiddeld in Vlaanderen.
 • Het algemeen onveiligheidsgevoel ligt lager dan in de gemiddelde Vlaamse gemeente.
 • De politie registreerde minder diefstallen en geweldmisdrijven dan in soortgelijke gemeentes.

ZWAKTES

 • Oudenaardisten hebben meer moeite met mensen uit een andere cultuur dan de gemiddelde Vlaming.
 • De meerderheid van de Oudenaardisten vindt het verkeer niet veilig genoeg om kinderen alleen naar school te laten gaan.
 • Er zijn 0,8 plaatsen per honderd senioren in Oudenaardse woonzorgcentra en assistentiewoningen. De gemiddelde Vlaamse gemeente heeft er 8.
 • Slechts een minderheid is tevreden met de jongerenvoorzieningen die de stad aanbiedt.