Top

Huis te koop Oosterzele

Huis kopen in Oosterzele begint op Makelaardesmet.be. Uw onafhankelijk makelaar in regio 9860 voor huizen te koop!

Kijk je uit naar een huis te koop in Oosterzele? Of je nu op zoek bent als Oosterzelenaar of een nieuweling bent uit één van de aanpalende gemeenten Gijzenzele, Moortsele, Landskouter, Balegem, Scheldewindeke, Gentbos, Huisdonk, Houte, Vrijhem, Veldstraat, Schooierswijk, Rosebloem, Rooigemdries, Peperstraat, Walsegem, Het Heet Onze vastgoedmakelaar helpt je graag bij het vinden van jouw droomhuis.

immo te koop bij vastgoedkantoor

Vind bij IMMO DESMET woningen, nieuwbouw, chalets, bel étages en ander vastgoed te koop!

aanbod immo te koop

Stel jouw ‘huis kopen Oosterzele’ gratis zoekvraag in

Schrijf je in voor onze gratis zoekservice. Met regelmaat brengen wij je op de hoogte van het nieuwste woningaanbod! Nieuwe huizen welke aan jouw persoonlijke woonwensen voldoen ontvang je per email. Zo ondersteunen we je graag optimaal bij een huis kopen Oosterzele. Merk je dat je teveel huizen krijgt toegestuurd die niet aan jouw wensen voldoen, neem dan contact met ons op. Samen kunnen wij jouw zoekprofiel verfijnen, zodat jij een nog passender aanbod ontvangt. Komt jouw droomhuis voorbij, dan helpen wij je graag met de aankoop.

Huis kopen in en rond Oosterzele ? Lokale informatie

Oosterzele is een stad in de provincie Oost-Vlaanderen. Hieronder alvast lokale informatie die je zeker kan gebruiken wanneer je een huis koopt in Oosterzele.

Doe-het-zelf winkels

Heb je iets nodig voor jouw nieuwe huis? Gelukkig zijn er in Oosterzele diverse doe-het-zelfzaken voor de handig harry: Bekaert P., Alomec, Mama*T, IN2-CONCRETE BVBA, Pallco Systems, GAMMA Zottegem, Bouwmarkt Foucart BVBA, Kookwinkel Oosterzele Oud Huis Sacks, Houthandel Sackx – Coussement, De Sutter A Houthandel NV.

Containerparken

Heel wat afval dat je kwijt wilt na de aankoop van je huis in Oosterzele? Ga gerust langs bij het gemeentelijke recyclagepark zoals Recyclagepark Oosterzele ILvA op het adres Lange Ambachtstraat 38, 9860 Oosterzele.

Bezienswaardigheden

In jouw vrije tijd kan je zeker eens deze bezienswaardigheden in Oosterzele gaan bezoeken: Grensboom, Oorlogsmonument, Oosterzele, Kasteel Smissenbroek, Landskouter, Watermolen “Hof ter Loo”, Balegem, Oorlogsmonument Oombergen, Archeocentrum Velzeke, Sint-Anna-Kapelleke.

Parken & natuur

Misschien wil je ook eens de parken of natuur in de regio ontdekken, dan kan je terecht bij de Europese zwarte populier, Hettingenbos, Aelmoeseneiebos, Molenbeekje, Natuurreservaat Scheldemeersen, Parkbos-Uilenbroek, Observatiehut Natuurpunt, Merelbeekse Scheldemeersen, Munkbosbeekvallei, Wachtspaarbekken Bettelhovebeek, Natuurpunt Damvallei, Kloosterbos, Vallei van de Cotthembeek, Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen, Weiput, Natuurgebied Scheldevallei Melsen, Cotthembos, Paelepelbos, Zwalmvallei, Domein Kriephoek.

Als vastgoedmakelaar helpen we u graag bij de aankoop van uw droomhuis of de verkoop van uw bestaande woning.

Vastgoedcijfers in Oosterzele

De gemiddelde prijs per m² in Oosterzele voor alle soorten vastgoed gecombineerd bedraagt € 1.985.
Op één jaar stijgen de prijzen gemiddeld met +7.22%; en de laatste 10 jaar zijn de prijzen met +44.32% gestegen.

Bij IMMO DESMET hebben we een ruim aanbod van huizen te koop in Oosterzele: van herenhuizen, rijhuizen en misschien wel ook beluikhuisjes, studentenhuizen. Ben je eerder op zoek naar een huis met tuin of met een halfopen bebouwing? Gaat je voorkeur uit naar een instapklaar nieuwbouwhuis of volledig gerenoveerd huis. Heb je weinig budget dan kies je misschien beter voor een huis om zelf te renoveren…

aanbod huizen te koop

De gemiddelde prijs per m² voor een huis schommelt rond de € 1948. De huizen hebben een lagere prijs per m² in Oosterzele: € 1.948 gemiddeld (de prijs schommelt tussen € 961 en € 3.431). Dit geeft een verschil van -25.51 % vergeleken met appartementen.

aanbod huizen te koop
Wil je de waarde kennen van je woning in Oosterzele? Contacteer ons voor een gratis schatting!

Huis kopen Oosterzele

Wil je een huis kopen in Gooik? Wilt u niet in Gooik centrum een huis kopen? Geen probleem, bij IMMO DESMET vindt u ook zeker wel een huis te koop in één van de deelgemeenten: Neigem, Oetingen, Leerbeek, Lieferinge, Kester, Herfelingen, Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, Denderwindeke, Sint-Kwintens-Lennik, Roosdaal, Heikruis, Elingen, Meerbeke, Vollezele.

Kies voor een ervaren en erkende vastgoedspecialist in Gooik

Wil je een huis kopen in Gooik? Vind jouw nieuwe thuis in Gooik tussen het huizen aanbod van IMMO DESMET.In deze tijd is een huis kopen in Gooik geen geen makkelijke taak. Je bent namelijk niet de enige woningjager. Hoe prettig is het dan dat er iemand naast je staat met de juiste connecties en kennis van zaken? IMMO DESMET biedt precies de hulp die jij nodig hebt.

De straten en gehuchten

Ga je een huis kopen in Gooik, dan moet je toch wel eens gehoord hebben over deze gehuchten: Kester, Oetingen, Leerbeek, Groten Haardinge, Ekelendries, Kleinen Haardinge, Bergom, Bosstraat, Kwakenbeek, Koekelberg, Hoezenbroek, Terlo, Rozenbroek, Bergenbroek, Woestijn, Heide. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de diverse straten die we graag even oplijsten: Geraardsbergse steenweg, Stationsstraat, Gaverse steenweg, Houte, Meerstraat, Molenstraat, Gootje, Lange Munte, Rollebaan, Reigerstraat.

Woninginbraken: ligt Oosterzele in een risicozone?

De agenten van de politiezone Regio Rhode registreerden op een jaar tijd 264 diefstallen, afpersingen en geweldmisdrijven, omgerekend zo’n 19,5 per duizend inwoners. In soortgelijke gemeenten gaat het gemiddeld om 19,9 feiten per duizend inwoners.

Woningprijzen: hoeveel kost een huis in Oosterzele

De Vlaming heeft een baksteen in de maag, dat is bij een Oosterzelenaar niet anders. Voor een huis in Oosterzele telt u gemiddeld € 280.644 neer, dat is € 50.391 meer dan het gemiddelde in de provincie Oost-Vlaanderen.Ook appartementen en villa’s blijken in trek. Daarover zijn helaas geen recente prijzen beschikbaar, maar in de provincie Oost-Vlaanderen betaalt u voor een appartement gemiddeld € 217.588; voor een Oost-Vlaamse villa telt u gemiddeld € 368.614 neer.

Natuur: is Oosterzele een groene stad?

Kunt u in Oosterzele op wandelafstand in de natuur terecht? 92% van de inwoners vindt op minder dan 800 meter van zijn woonplaats een gezonde dosis (wijk)groen, zoals bijvoorbeeld een park. Dat ‘wijkgroen’ beslaat 14,3% van het totale grondgebied van de gemeente.85% van de inwoners is tevreden met de natuur- en groenvoorzieningen in de buurt. Voor 7% Oosterzelenaars mag het gras nog altijd wat groener zijn aan de overkant: zij hadden liever zicht op meer groen gehad vanuit hun woning.

Een samenvatting van uw stad: sterkte en zwaktes van Oosterzele?

STERKTES

 • Oosterzelenaars hebben minder moeite met mensen uit een andere cultuur dan de gemiddelde Vlaming.
 • Leerlingen in Oosterzeelse basisscholen hebben gemiddeld minder leerachterstand dan in de rest van Vlaanderen.
 • Hier zijn meer mensen aan het werk dan het Vlaamse gemiddelde.
 • De Oosterzelenaar is rijker dan de gemiddelde Vlaming: op de belastingaangifte staat hier bij de inkomsten gemiddeld € 21.246.
 • 0,1% moet rondkomen met een leefloon. Het Vlaamse gemiddelde is 0,6%.
 • 92% woont op minder dan 800 meter van ‘wijkgroen’, zoals een park. Dat is meer dan gemiddeld in Vlaanderen.
 • Het algemeen onveiligheidsgevoel ligt lager dan in de gemiddelde Vlaamse gemeente.
 • De politie registreerde minder diefstallen en geweldmisdrijven dan in soortgelijke gemeentes.

ZWAKTES

 • De meerderheid van de Oosterzelenaars vindt het verkeer niet veilig genoeg om kinderen alleen naar school te laten gaan.
 • Het aantal opvangplaatsen voor peuters ligt onder het Vlaamse gemiddelde.
 • Er zijn 4,9 plaatsen per honderd senioren in Oosterzeelse woonzorgcentra en assistentiewoningen. De gemiddelde Vlaamse gemeente heeft er 8.
 • Slechts een minderheid is tevreden met de jongerenvoorzieningen die de gemeente aanbiedt.