Top

Huis te koop Erpe-Mere

Huis kopen in Erpe-Mere begint op Makelaardesmet.be. Uw onafhankelijk makelaar in regio 9420 voor huizen te koop!

Op zoek naar een huis te koop in Erpe-Mere? Of je nu op zoek bent als Erpenaar, Merenaar, Erpe-Merenaar of een nieuweling bent uit één van de naburige gemeenten Mere, Erondegem, Burst, Vlekkem, Ottergem, Bambrugge, Aaigem, Onegem, Zevekote, Hazelbeek, Dries, Dorent, Cauwenberg, Bosstraat, Bosstraat, Kwalestraat IMMO DESMET begeleid je graag bij het vinden van jouw droomhuis.

immo te koop bij vastgoedkantoor

IMMO DESMET heeft huizen, nieuwbouw, landhuizen, hoeves en ander vastgoed te koop!

aanbod immo te koop

Stel jouw ‘huis kopen Erpe-Mere’ gratis zoekvraag in

Schrijf je in voor onze gratis zoekservice. Met regelmaat brengen wij je op de hoogte van het nieuwste woningaanbod! Nieuwe huizen welke aan jouw persoonlijke woonwensen voldoen ontvang je per email. Zo ondersteunen we je graag optimaal bij een huis kopen Erpe-Mere. Merk je dat je teveel huizen krijgt toegestuurd die niet aan jouw wensen voldoen, neem dan contact met ons op. Samen kunnen wij jouw zoekprofiel verfijnen, zodat jij een nog passender aanbod ontvangt. Komt jouw droomhuis voorbij, dan helpen wij je graag met de aankoop.

Huis kopen in regio Erpe-Mere ? Lokale informatie

Erpe-Mere is een stad in de provincie Oost-Vlaanderen. Hieronder alvast lokale informatie die je zeker kan gebruiken wanneer je een huis koopt in Erpe-Mere.

Doe-het-zelf winkels

Heb je iets nodig voor jouw nieuwe huis? Gelukkig zijn er in Erpe-Mere diverse doe-het-zelfzaken voor de handig harry: L-Building, Van Nuffel Ph, Bricolage, Bouwmaterialen Danckaert nv, Vloeren Elro Bvba, Marquise Forest Products Bvba, Bouwwerken veborent, Baeyens / Michaël, Thiry Paints Erpe-Mere, Van Impe-Moulart bvba, AVOR-Colordecor Erpe-Mere.

Containerparken

Heel wat afval dat je kwijt wilt na de aankoop van je huis in Erpe-Mere? Ga gerust langs bij het gemeentelijke recyclagepark zoals Recyclagepark Erpe-Mere ILvA op het adres Recyclagepark Erpe-Mere ILvA.

Bezienswaardigheden

In jouw vrije tijd kan je zeker eens deze bezienswaardigheden in Erpe-Mere gaan bezoeken: Oorlogsmonument Burst, Kruiskoutermolen, Erpe, Mere, Cottemmolen, Erpe-Mere, De Sopeter, Finse piste Erpe-Mere, Ottergem, Erondegem.

Parken & natuur

Misschien wil je ook eens de parken of natuur in de regio ontdekken, dan kan je terecht bij de Parkbos-Uilenbroek, Parkbos, Kloosterbos, Parkbos-Uilenbroek, Parkbos, Kloosterbos.

Als vastgoedmakelaar helpen we u graag bij de aankoop van uw droomhuis of de verkoop van uw bestaande woning.

Vastgoedcijfers in Erpe-Mere

De gemiddelde prijs per m² in Erpe-Mere voor alle soorten vastgoed gecombineerd bedraagt € 1.834.
Op één jaar stijgen de prijzen gemiddeld met +5.44%; en de laatste 10 jaar zijn de prijzen met +31.27% gestegen.

Bij IMMO DESMET hebben we een ruim aanbod van huizen te koop in Erpe-Mere: van herenhuizen, rijhuizen en misschien wel ook beluikhuisjes, studentenhuizen. Ben je eerder op zoek naar een huis met tuin of met een halfopen bebouwing? Gaat je voorkeur uit naar een instapklaar nieuwbouwhuis of volledig gerenoveerd huis. Heb je weinig budget dan kies je misschien beter voor een huis om zelf te renoveren…

aanbod huizen te koop

De gemiddelde prijs per m² voor een huis schommelt rond de € 1792. De huizen hebben een lagere prijs per m² in Erpe-Mere: € 1.792 gemiddeld (de prijs schommelt tussen € 925 en € 3.191). Dit geeft een verschil van -15.71 % vergeleken met appartementen.

aanbod huizen te koop
Wil je de waarde kennen van je woning in Erpe-Mere? Contacteer ons voor een gratis schatting!

Huis kopen Erpe-Mere

Wil je een huis kopen in Gooik? Wilt u niet in Gooik centrum een huis kopen? Geen probleem, bij IMMO DESMET vindt u ook zeker wel een huis te koop in één van de deelgemeenten: Neigem, Oetingen, Leerbeek, Lieferinge, Kester, Herfelingen, Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, Denderwindeke, Sint-Kwintens-Lennik, Roosdaal, Heikruis, Elingen, Meerbeke, Vollezele.

Kies voor een ervaren en erkende vastgoedspecialist in Gooik

Wil je een huis kopen in Gooik? Vind jouw nieuwe thuis in Gooik tussen het huizen aanbod van IMMO DESMET.In deze tijd is een huis kopen in Gooik geen geen makkelijke taak. Je bent namelijk niet de enige woningjager. Hoe prettig is het dan dat er iemand naast je staat met de juiste connecties en kennis van zaken? IMMO DESMET biedt precies de hulp die jij nodig hebt.

De straten en gehuchten

Ga je een huis kopen in Gooik, dan moet je toch wel eens gehoord hebben over deze gehuchten: Kester, Oetingen, Leerbeek, Groten Haardinge, Ekelendries, Kleinen Haardinge, Bergom, Bosstraat, Kwakenbeek, Koekelberg, Hoezenbroek, Terlo, Rozenbroek, Bergenbroek, Woestijn, Heide. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de diverse straten die we graag even oplijsten: Oudenaardsesteenweg, Gentsesteenweg, Groendal, Stationsstraat, Dorpsstraat, Nijverheidsstraat, Bosstraat, Oostdorpstraat, Zevekootstraat, Leedsesteenweg.

Woninginbraken: ligt Erpe-Mere in een risicozone?

De agenten van de politiezone Erpe-Mere/Lede registreerden op een jaar tijd 424 diefstallen, afpersingen en geweldmisdrijven, omgerekend zo’n 21,5 per duizend inwoners. In soortgelijke gemeenten gaat het gemiddeld om 22,9 feiten per duizend inwoners.

Woningprijzen: hoeveel kost een huis in Erpe-Mere

De Vlaming heeft een baksteen in de maag, dat is bij een Erpe-Merenaar niet anders. Voor een huis in Erpe-Mere telt u gemiddeld € 207.033 neer, dat is € 23.220 minder dan gemiddeld in andere gemeenten in Oost-Vlaanderen.Ook appartementen en villa’s blijken in trek: in de eerste helft van 2017 betaalde u er gemiddeld € 210.437 voor een appartement en € 294.231 voor een villa.

Natuur: is Erpe-Mere een groene stad?

Kunt u in Erpe-Mere op wandelafstand in de natuur terecht? 88% van de inwoners vindt op minder dan 800 meter van zijn woonplaats een gezonde dosis (wijk)groen, zoals bijvoorbeeld een park. Dat ‘wijkgroen’ beslaat 18,8% van het totale grondgebied van de gemeente.73% van de inwoners is tevreden met de natuur- en groenvoorzieningen in de buurt. Voor 15% Erpe-Merenaars mag het gras nog altijd wat groener zijn aan de overkant: zij hadden liever zicht op meer groen gehad vanuit hun woning.

Een samenvatting van uw stad: sterkte en zwaktes van Erpe-Mere?

STERKTES

 • Erpe-Merenaars hebben minder moeite met mensen uit een andere cultuur dan de gemiddelde Vlaming.
 • Slechts een minderheid van de Erpe-Merenaars vindt het verkeer niet veilig genoeg om kinderen alleen naar school te laten gaan.
 • Leerlingen in Erpe-Meerse basisscholen hebben gemiddeld minder leerachterstand dan in de rest van Vlaanderen.
 • Hier zijn meer mensen aan het werk dan het Vlaamse gemiddelde.
 • De Erpe-Merenaar is rijker dan de gemiddelde Vlaming: op de belastingaangifte staat hier bij de inkomsten gemiddeld € 20.963.
 • 0,3% moet rondkomen met een leefloon. Het Vlaamse gemiddelde is 0,6%.
 • 88% woont op minder dan 800 meter van ‘wijkgroen’, zoals een park. Dat is meer dan gemiddeld in Vlaanderen.
 • Er zijn 13,8 plaatsen per honderd senioren in Erpe-Meerse woonzorgcentra en assistentiewoningen. De gemiddelde Vlaamse gemeente heeft er 8.
 • Het algemeen onveiligheidsgevoel ligt lager dan in de gemiddelde Vlaamse gemeente.
 • De politie registreerde minder diefstallen en geweldmisdrijven dan in soortgelijke gemeentes.

ZWAKTES

 • Het aantal opvangplaatsen voor peuters ligt onder het Vlaamse gemiddelde.
 • Slechts een minderheid is tevreden met de jongerenvoorzieningen die de gemeente aanbiedt.