Top

Huis te koop Sint-Pieters-Leeuw

Makelaar De SmetVastgoed Immo Vlaams-BrabantHuis te koop Sint-Pieters-Leeuw

Huis kopen in Sint-Pieters-Leeuw begint op Makelaardesmet.be. Uw onafhankelijk makelaar in regio 1600 voor huizen te koop!

Specifiek op zoek naar een huis te koop in Sint-Pieters-Leeuw? Of je nu op zoek bent als Sint-Pieters-Leeuwenaar, Leeuwenaar of een nieuweling bent uit één van de aanliggende gemeenten Vlezenbeek, Ruisbroek, Sint-Laureins-Berchem, Oudenaken, Ten Top, Zuen, Brukom, Klein Bijgaarden, Schamelbeek, Rattendaal, Beisberg, Mekingen, Kwade Wegen, Rukkelingen, Opbeek Wij begeleiden jouw praktisch en juridisch bij het vinden van jouw droomhuis.

immo te koop bij vastgoedkantoor

Een zeer ruim aanbod aan woningen, nieuwbouw, gelijkvloerse woningen, bel étages en ander vastgoed te koop!

aanbod immo te koop

Stel jouw ‘huis kopen Sint-Pieters-Leeuw’ gratis zoekvraag in

Schrijf je in voor onze gratis zoekservice. Met regelmaat brengen wij je op de hoogte van het nieuwste woningaanbod! Nieuwe huizen welke aan jouw persoonlijke woonwensen voldoen ontvang je per email. Zo ondersteunen we je graag optimaal bij een huis kopen Sint-Pieters-Leeuw. Merk je dat je teveel huizen krijgt toegestuurd die niet aan jouw wensen voldoen, neem dan contact met ons op. Samen kunnen wij jouw zoekprofiel verfijnen, zodat jij een nog passender aanbod ontvangt. Komt jouw droomhuis voorbij, dan helpen wij je graag met de aankoop.

Huis kopen in de omgeving van Sint-Pieters-Leeuw ? Lokale informatie

Sint-Pieters-Leeuw is een stad in de provincie Vlaams-Brabant. Hieronder alvast lokale informatie die je zeker kan gebruiken wanneer je een huis koopt in Sint-Pieters-Leeuw.

Doe-het-zelf winkels

Heb je iets nodig voor jouw nieuwe huis? Gelukkig zijn er in Sint-Pieters-Leeuw diverse doe-het-zelfzaken voor de handig harry: GAMMA Sint-Pieters-Leeuw, Lecot Sint-Pieters-Leeuw, Den Brik, Bouwmarkt Gent, Carrelages Giovanni Tegels, Demoortel Zonen en Co, SOUTIEN LOMBAIRE COUSSIN DORSALE RUBY BELGIQUE FRANCE MAL DE DOS, Defrancq Sint-Pieters-Leeuw.

Containerparken

Heel wat afval dat je kwijt wilt na de aankoop van je huis in Sint-Pieters-Leeuw? Ga gerust langs bij het gemeentelijke recyclagepark zoals Recyclage Park/container Park Sint-Pieters-Leeuw op het adres Pepingensesteenweg 1600, 1600 Sint-Pieters-Leeuw.

Bezienswaardigheden

In jouw vrije tijd kan je zeker eens deze bezienswaardigheden in Sint-Pieters-Leeuw gaan bezoeken: Sint-Pieters-Leeuw, Kasteel Domein Groenenberg, Domein Coloma, Negenmanneke, Rozentuin Coloma (Agentschap voor Natuur en Bos), Gemeente Sint-Pieters-Leeuw, Zuun, Kasteel van Gaasbeek, Bunker WO II, Ruisbroek.

Parken & natuur

Misschien wil je ook eens de parken of natuur in de regio ontdekken, dan kan je terecht bij de Kesterheide, Vlindertuin Pepingen, Zuunvallei, Berchembos, Steenhoutbos, Begijnenborrebos, Dronkenborre, Natuurreservaat ‘Oude Zuun’, Slagvijver, Zobbroekvallei, Natuurreservaat Land van Oppem, Opalfenepoel, Malakoffdomein, Natuurreservaat Moenebroek, Boelaremeersen, Neigembos, Wellemeersen, De Weikes, Dendervallei Ninove, Galgenveld steenbakkerij, Kesterheide, Vlindertuin Pepingen, Zuunvallei, Berchembos, Steenhoutbos, Begijnenborrebos, Dronkenborre, Natuurreservaat ‘Oude Zuun’, Slagvijver, Zobbroekvallei, Natuurreservaat Land van Oppem, Opalfenepoel, Malakoffdomein, Natuurreservaat Moenebroek, Boelaremeersen, Neigembos, Wellemeersen, De Weikes, Dendervallei Ninove, Galgenveld steenbakkerij.

Als vastgoedmakelaar helpen we u graag bij de aankoop van uw droomhuis of de verkoop van uw bestaande woning.

Vastgoedcijfers in Sint-Pieters-Leeuw

De gemiddelde prijs per m² in Sint-Pieters-Leeuw voor alle soorten vastgoed gecombineerd bedraagt € 2.347.
Op één jaar stijgen de prijzen gemiddeld met +6.4%; en de laatste 10 jaar zijn de prijzen met +28.47% gestegen.

Bij IMMO DESMET hebben we een ruim aanbod van huizen te koop in Sint-Pieters-Leeuw: van herenhuizen, rijhuizen en misschien wel ook beluikhuisjes, studentenhuizen. Ben je eerder op zoek naar een huis met tuin of met een halfopen bebouwing? Gaat je voorkeur uit naar een instapklaar nieuwbouwhuis of volledig gerenoveerd huis. Heb je weinig budget dan kies je misschien beter voor een huis om zelf te renoveren…

aanbod huizen te koop

De gemiddelde prijs per m² voor een huis schommelt rond de € 2240. De huizen hebben een lagere prijs per m² in Sint-Pieters-Leeuw: € 2.240 gemiddeld (de prijs schommelt tussen € 1.329 en € 3.541). Dit geeft een verschil van -15.50 % vergeleken met appartementen.

aanbod huizen te koop
Wil je de waarde kennen van je woning in Sint-Pieters-Leeuw? Contacteer ons voor een gratis schatting!

Huis kopen Sint-Pieters-Leeuw

Wil je een huis kopen in Gooik? Wilt u niet in Gooik centrum een huis kopen? Geen probleem, bij IMMO DESMET vindt u ook zeker wel een huis te koop in één van de deelgemeenten: Neigem, Oetingen, Leerbeek, Lieferinge, Kester, Herfelingen, Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, Denderwindeke, Sint-Kwintens-Lennik, Roosdaal, Heikruis, Elingen, Meerbeke, Vollezele.

Kies voor een ervaren en erkende vastgoedspecialist in Gooik

Wil je een huis kopen in Gooik? Vind jouw nieuwe thuis in Gooik tussen het huizen aanbod van IMMO DESMET.In deze tijd is een huis kopen in Gooik geen geen makkelijke taak. Je bent namelijk niet de enige woningjager. Hoe prettig is het dan dat er iemand naast je staat met de juiste connecties en kennis van zaken? IMMO DESMET biedt precies de hulp die jij nodig hebt.

De straten en gehuchten

Ga je een huis kopen in Gooik, dan moet je toch wel eens gehoord hebben over deze gehuchten: Kester, Oetingen, Leerbeek, Groten Haardinge, Ekelendries, Kleinen Haardinge, Bergom, Bosstraat, Kwakenbeek, Koekelberg, Hoezenbroek, Terlo, Rozenbroek, Bergenbroek, Woestijn, Heide. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de diverse straten die we graag even oplijsten: Bergensesteenweg, Brusselbaan, Postweg, Fabriekstraat, Jan Vanderstraetenstraat, Georges Wittouckstraat, Boomkwekerijstraat, Galgstraat, Ruisbroeksesteenweg, L.A. Schockaertstraat.

Woninginbraken: ligt Sint-Pieters-Leeuw in een risicozone?

De agenten van de politiezone Zennevallei registreerden op een jaar tijd 1.218 diefstallen, afpersingen en geweldmisdrijven, omgerekend zo’n 36,4 per duizend inwoners. In soortgelijke gemeenten gaat het gemiddeld om 41,8 feiten per duizend inwoners.

Woningprijzen: hoeveel kost een huis in Sint-Pieters-Leeuw

De Vlaming heeft een baksteen in de maag, dat is bij een Leeuwenaar niet anders. Voor een huis in Sint-Pieters-Leeuw telt u gemiddeld € 262.769 neer, dat is € 6.307 minder dan gemiddeld in andere gemeenten in Vlaams-Brabant.Ook appartementen en villa’s blijken in trek: in de eerste helft van 2017 betaalde u er gemiddeld € 199.885 voor een appartement en € 351.714 voor een villa.

Natuur: is Sint-Pieters-Leeuw een groene stad?

Kunt u in Sint-Pieters-Leeuw op wandelafstand in de natuur terecht? 61% van de inwoners vindt op minder dan 800 meter van zijn woonplaats een gezonde dosis (wijk)groen, zoals bijvoorbeeld een park. Dat ‘wijkgroen’ beslaat 13,0% van het totale grondgebied van de gemeente.79% van de inwoners is tevreden met de natuur- en groenvoorzieningen in de buurt. Voor 13% Leeuwenaars mag het gras nog altijd wat groener zijn aan de overkant: zij hadden liever zicht op meer groen gehad vanuit hun woning.

Een samenvatting van uw stad: sterkte en zwaktes van Sint-Pieters-Leeuw?

STERKTES

 • Slechts een minderheid van de Leeuwenaars vindt het verkeer niet veilig genoeg om kinderen alleen naar school te laten gaan.
 • 0,3% moet rondkomen met een leefloon. Het Vlaamse gemiddelde is 0,6%.
 • De politie registreerde minder diefstallen en geweldmisdrijven dan in soortgelijke gemeentes.

ZWAKTES

 • Leeuwenaars hebben meer moeite met mensen uit een andere cultuur dan de gemiddelde Vlaming.
 • Het aantal opvangplaatsen voor peuters ligt ver onder het Vlaamse gemiddelde.
 • Leerlingen in Leeuwse basisscholen hebben gemiddeld meer leerachterstand dan in de rest van Vlaanderen.
 • Hier zijn minder mensen aan het werk dan het Vlaamse gemiddelde.
 • De Leeuwenaar is armer dan de gemiddelde Vlaming: op de belastingaangifte staat hier bij de inkomsten gemiddeld € 18.067.
 • 61% woont op minder dan 800 meter van ‘wijkgroen’, zoals een park. Dat is minder dan gemiddeld in Vlaanderen.
 • Er zijn 3,8 plaatsen per honderd senioren in Leeuwse woonzorgcentra en assistentiewoningen. De gemiddelde Vlaamse gemeente heeft er 8.
 • Slechts een minderheid is tevreden met de jongerenvoorzieningen die de gemeente aanbiedt.
 • Het algemeen onveiligheidsgevoel ligt hoger dan in de gemiddelde Vlaamse gemeente.