Top

Huis te koop Pepingen

Huis kopen in Pepingen begint op Makelaardesmet.be. Uw onafhankelijk makelaar in regio 1670 voor huizen te koop!

Ben je op zoek naar een huis te koop in Pepingen? Of je nu op zoek bent als Pepingenaar of een nieuwkomer bent uit één van de aanliggende gemeenten Elingen, Bogaarden, Bellingen, Beert, Heikruis, Eekhout, Den Hoek, Den Daal, Bosstraat, Termeren, Beringen, Kestergat, Hoesnaak, Tembroek, Plutsingen We helpen je graag bij het vinden van jouw droomhuis.

immo te koop bij vastgoedkantoor

Ruim aanbod huizen, nieuwbouw, gelijkvloerse woningen, bel étages en ander vastgoed te koop!

aanbod immo te koop

Stel jouw ‘huis kopen Pepingen’ gratis zoekvraag in

Schrijf je in voor onze gratis zoekservice. Met regelmaat brengen wij je op de hoogte van het nieuwste woningaanbod! Nieuwe huizen welke aan jouw persoonlijke woonwensen voldoen ontvang je per email. Zo ondersteunen we je graag optimaal bij een huis kopen Pepingen. Merk je dat je teveel huizen krijgt toegestuurd die niet aan jouw wensen voldoen, neem dan contact met ons op. Samen kunnen wij jouw zoekprofiel verfijnen, zodat jij een nog passender aanbod ontvangt. Komt jouw droomhuis voorbij, dan helpen wij je graag met de aankoop.

Huis kopen in regio Pepingen ? Lokale informatie

Pepingen is een stad in de provincie Vlaams-Brabant. Hieronder alvast lokale informatie die je zeker kan gebruiken wanneer je een huis koopt in Pepingen.

Doe-het-zelf winkels

Heb je iets nodig voor jouw nieuwe huis? Gelukkig zijn er in Pepingen diverse doe-het-zelfzaken voor de handig harry: Werfwinkel, Moens Armand, Hubo Edingen, Hubo Halle, Moonens & Zonen, GAMMA Halle, Grisez / Pascal, Den Brik, GAMMA Sint-Pieters-Leeuw, Denayer bouwmaterialen, Geramat.

Containerparken

Heel wat afval dat je kwijt wilt na de aankoop van je huis in Pepingen? Ga gerust langs bij het gemeentelijke recyclagepark zoals Recyclagepark op het adres Brugstraat, 1670 Pepingen.

Bezienswaardigheden

In jouw vrije tijd kan je zeker eens deze bezienswaardigheden in Pepingen gaan bezoeken: Pepingen, Park en Kasteel Ter Rijst, Gemeente Pepingen, Reuzenkot, Heikruis, Bunker WO II, Park van Edingen, Bosmuseum Hallerbos, Kasteel van Gaasbeek, Papiermolen Herisem.

Parken & natuur

Misschien wil je ook eens de parken of natuur in de regio ontdekken, dan kan je terecht bij de Hogedonk, Beneden-Dender, Honegem Natuurpunt, Gerstjens, Kluizenbos, Osbroek, Polder Beneden Dender, Wiestermeers, Kravaalbos, Geboortebos, Wellemeersen, Kapellemeersen, Geboortebos van Denderbelle, Oude Schelde, Paardebroek, Wijmeers.

Als vastgoedmakelaar helpen we u graag bij de aankoop van uw droomhuis of de verkoop van uw bestaande woning.

Vastgoedcijfers in Pepingen

De gemiddelde prijs per m² in Pepingen voor alle soorten vastgoed gecombineerd bedraagt € 2.183.
Op één jaar stijgen de prijzen gemiddeld met +6.4%; en de laatste 10 jaar zijn de prijzen met +28.47% gestegen.

Bij IMMO DESMET hebben we een ruim aanbod van huizen te koop in Pepingen: van herenhuizen, rijhuizen en misschien wel ook beluikhuisjes, studentenhuizen. Ben je eerder op zoek naar een huis met tuin of met een halfopen bebouwing? Gaat je voorkeur uit naar een instapklaar nieuwbouwhuis of volledig gerenoveerd huis. Heb je weinig budget dan kies je misschien beter voor een huis om zelf te renoveren…

aanbod huizen te koop

De gemiddelde prijs per m² voor een huis schommelt rond de € 2168. De huizen hebben een lagere prijs per m² in Pepingen: € 2.168 gemiddeld (de prijs schommelt tussen € 1.181 en € 3.716). Dit geeft een verschil van -16.13 % vergeleken met appartementen.

aanbod huizen te koop
Wil je de waarde kennen van je woning in Pepingen? Contacteer ons voor een gratis schatting!

Huis kopen Pepingen

Wil je een huis kopen in Gooik? Wilt u niet in Gooik centrum een huis kopen? Geen probleem, bij IMMO DESMET vindt u ook zeker wel een huis te koop in één van de deelgemeenten: Neigem, Oetingen, Leerbeek, Lieferinge, Kester, Herfelingen, Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, Denderwindeke, Sint-Kwintens-Lennik, Roosdaal, Heikruis, Elingen, Meerbeke, Vollezele.

Kies voor een ervaren en erkende vastgoedspecialist in Gooik

Wil je een huis kopen in Gooik? Vind jouw nieuwe thuis in Gooik tussen het huizen aanbod van IMMO DESMET.In deze tijd is een huis kopen in Gooik geen geen makkelijke taak. Je bent namelijk niet de enige woningjager. Hoe prettig is het dan dat er iemand naast je staat met de juiste connecties en kennis van zaken? IMMO DESMET biedt precies de hulp die jij nodig hebt.

De straten en gehuchten

Ga je een huis kopen in Gooik, dan moet je toch wel eens gehoord hebben over deze gehuchten: Kester, Oetingen, Leerbeek, Groten Haardinge, Ekelendries, Kleinen Haardinge, Bergom, Bosstraat, Kwakenbeek, Koekelberg, Hoezenbroek, Terlo, Rozenbroek, Bergenbroek, Woestijn, Heide. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de diverse straten die we graag even oplijsten: Ninoofsesteenweg, Hondzochtstraat, Eikstraat, Trapstraat, Neerstraat, Lenniksesteenweg, Hoesnaek, Zwarte Molenstraat, Vroembos, Molenhofstraat.

Woninginbraken: ligt Pepingen in een risicozone?

De agenten van de politiezone Pajottenland registreerden op een jaar tijd 90 diefstallen, afpersingen en geweldmisdrijven, omgerekend zo’n 20,3 per duizend inwoners. In soortgelijke gemeenten gaat het gemiddeld om 19,9 feiten per duizend inwoners.

Woningprijzen: hoeveel kost een huis in Pepingen

De Vlaming heeft een baksteen in de maag, dat is bij een Pepingenaar niet anders. Voor deze gemeente zijn geen recente huizenprijzen beschikbaar, maar in de eerste zes maanden van 2017 kostte een huis in de provincie Vlaams-Brabant gemiddeld € 269.075.Ook appartementen en villa’s blijken in trek. Daarover zijn helaas geen recente prijzen beschikbaar, maar in de provincie Vlaams-Brabant betaalt u voor een appartement gemiddeld € 229.132; voor een Vlaams-Brabantse villa telt u gemiddeld € 396.973 neer.

Natuur: is Pepingen een groene stad?

Kunt u in Pepingen op wandelafstand in de natuur terecht? 46% van de inwoners vindt op minder dan 800 meter van zijn woonplaats een gezonde dosis (wijk)groen, zoals bijvoorbeeld een park. Dat ‘wijkgroen’ beslaat 11,3% van het totale grondgebied van de gemeente.93% van de inwoners is tevreden met de natuur- en groenvoorzieningen in de buurt. Voor 4% Pepingenaars mag het gras nog altijd wat groener zijn aan de overkant: zij hadden liever zicht op meer groen gehad vanuit hun woning.

Een samenvatting van uw stad: sterkte en zwaktes van Pepingen?

STERKTES

 • Pepingenaars hebben minder moeite met mensen uit een andere cultuur dan de gemiddelde Vlaming.
 • Slechts een minderheid van de Pepingenaars vindt het verkeer niet veilig genoeg om kinderen alleen naar school te laten gaan.
 • Het aantal opvangplaatsen voor peuters ligt ver boven het Vlaamse gemiddelde.
 • Leerlingen in Pepingse basisscholen hebben gemiddeld minder leerachterstand dan in de rest van Vlaanderen.
 • Hier zijn meer mensen aan het werk dan het Vlaamse gemiddelde.
 • De Pepingenaar is rijker dan de gemiddelde Vlaming: op de belastingaangifte staat hier bij de inkomsten gemiddeld € 22.004.
 • 0,2% moet rondkomen met een leefloon. Het Vlaamse gemiddelde is 0,6%.
 • Er zijn 25,2 plaatsen per honderd senioren in Pepingse woonzorgcentra en assistentiewoningen. De gemiddelde Vlaamse gemeente heeft er 8.
 • Het algemeen onveiligheidsgevoel ligt lager dan in de gemiddelde Vlaamse gemeente.

ZWAKTES

 • 46% woont op minder dan 800 meter van ‘wijkgroen’, zoals een park. Dat is minder dan gemiddeld in Vlaanderen.
 • Slechts een minderheid is tevreden met de jongerenvoorzieningen die de gemeente aanbiedt.
 • De politie registreerde meer diefstallen en geweldmisdrijven dan in soortgelijke gemeentes.