Top

Huis te koop Lennik

Huis kopen in Lennik begint op Makelaardesmet.be. Uw onafhankelijk makelaar in regio 1750 voor huizen te koop!

Ben je op zoek naar een huis te koop in Lennik? Of je nu op zoek bent als Lennikenaar of een nieuwkomer bent uit één van de aanliggende gemeenten Lennik, Sint-Kwintens-Lennik, Gaasbeek, Vijverselen, Opperbuizingen, Eizeringen, Diepenbroek, Bossuit, Neerbuizingen, Tuitenberg, Tomberg, Ten Nelleken, Loddershoek, Keurebeek, Trontingen, Ten Ham Onze vastgoedmakelaar helpt je graag bij het vinden van jouw droomhuis.

immo te koop bij vastgoedkantoor

Een zeer ruim aanbod aan woningen, nieuwbouw, bungalows, bel étages en ander vastgoed te koop!

aanbod immo te koop

Stel jouw ‘huis kopen Lennik’ gratis zoekvraag in

Schrijf je in voor onze gratis zoekservice. Met regelmaat brengen wij je op de hoogte van het nieuwste woningaanbod! Nieuwe huizen welke aan jouw persoonlijke woonwensen voldoen ontvang je per email. Zo ondersteunen we je graag optimaal bij een huis kopen Lennik. Merk je dat je teveel huizen krijgt toegestuurd die niet aan jouw wensen voldoen, neem dan contact met ons op. Samen kunnen wij jouw zoekprofiel verfijnen, zodat jij een nog passender aanbod ontvangt. Komt jouw droomhuis voorbij, dan helpen wij je graag met de aankoop.

Huis kopen in en rond Lennik ? Lokale informatie

Lennik is een stad in de provincie Vlaams-Brabant. Hieronder alvast lokale informatie die je zeker kan gebruiken wanneer je een huis koopt in Lennik.

Doe-het-zelf winkels

Heb je iets nodig voor jouw nieuwe huis? Gelukkig zijn er in Lennik diverse doe-het-zelfzaken voor de handig harry: Dhw fences, Walravens Dirk, D’hoe/Eddy, Ooghe Lennik, Batitech Vdb., Plastiques, Debonne Nick, TMT Rénov, Pajo Sleep, Van Der Perre, Vonck deco.

Containerparken

Heel wat afval dat je kwijt wilt na de aankoop van je huis in Lennik? Ga gerust langs bij het gemeentelijke recyclagepark zoals Recyclagepark Roosdaal op het adres Roosdaal.

Bezienswaardigheden

In jouw vrije tijd kan je zeker eens deze bezienswaardigheden in Lennik gaan bezoeken: Kasteel van Gaasbeek, Onze-Lieve-Vrouw Ter Postberg, Waterkasteel Baljuwhuis, Kasteelpark van Gaasbeek, Lennik, Kasteel van Schepdaal, Museumtuin van Gaasbeek, Sint-Martens-Lennik, Sint-Kwintens-Lennik, Prins, de trots van Brabant.

Parken & natuur

Misschien wil je ook eens de parken of natuur in de regio ontdekken, dan kan je terecht bij de Nederzwalm-Hermelgem, Blarewater, Oude Scheldearm te Zwalm, Munkbosbeekvallei, Hermelgem, Observatiehut Natuurpunt, Perlinkvallei, Zwalmvallei, Weiput, Middenloop Zwalm, Spiegeldriesbos, Scheldevallei, Ravottersbos, Reytmeersen, Vossenhol, Volkegembos, Heurnemeersen, Natuurgebied ’t Burreken, Steenbergse bossen, Kloosterbos, Nederzwalm-Hermelgem, Blarewater, Oude Scheldearm te Zwalm, Munkbosbeekvallei, Hermelgem, Observatiehut Natuurpunt, Perlinkvallei, Zwalmvallei, Weiput, Middenloop Zwalm, Spiegeldriesbos, Scheldevallei, Ravottersbos, Reytmeersen, Vossenhol, Volkegembos, Heurnemeersen, Natuurgebied ’t Burreken, Steenbergse bossen, Kloosterbos.

Als vastgoedmakelaar helpen we u graag bij de aankoop van uw droomhuis of de verkoop van uw bestaande woning.

Vastgoedcijfers in Lennik

De gemiddelde prijs per m² in Lennik voor alle soorten vastgoed gecombineerd bedraagt € 2.274.
Op één jaar stijgen de prijzen gemiddeld met +6.4%; en de laatste 10 jaar zijn de prijzen met +28.47% gestegen.

Bij IMMO DESMET hebben we een ruim aanbod van huizen te koop in Lennik: van herenhuizen, rijhuizen en misschien wel ook beluikhuisjes, studentenhuizen. Ben je eerder op zoek naar een huis met tuin of met een halfopen bebouwing? Gaat je voorkeur uit naar een instapklaar nieuwbouwhuis of volledig gerenoveerd huis. Heb je weinig budget dan kies je misschien beter voor een huis om zelf te renoveren…

aanbod huizen te koop

De gemiddelde prijs per m² voor een huis schommelt rond de € 2206. De huizen hebben een lagere prijs per m² in Lennik: € 2.206 gemiddeld (de prijs schommelt tussen € 1.238 en € 3.538). Dit geeft een verschil van -18.33 % vergeleken met appartementen.

aanbod huizen te koop
Wil je de waarde kennen van je woning in Lennik? Contacteer ons voor een gratis schatting!

Huis kopen Lennik

Wil je een huis kopen in Gooik? Wilt u niet in Gooik centrum een huis kopen? Geen probleem, bij IMMO DESMET vindt u ook zeker wel een huis te koop in één van de deelgemeenten: Neigem, Oetingen, Leerbeek, Lieferinge, Kester, Herfelingen, Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, Denderwindeke, Sint-Kwintens-Lennik, Roosdaal, Heikruis, Elingen, Meerbeke, Vollezele.

Kies voor een ervaren en erkende vastgoedspecialist in Gooik

Wil je een huis kopen in Gooik? Vind jouw nieuwe thuis in Gooik tussen het huizen aanbod van IMMO DESMET.In deze tijd is een huis kopen in Gooik geen geen makkelijke taak. Je bent namelijk niet de enige woningjager. Hoe prettig is het dan dat er iemand naast je staat met de juiste connecties en kennis van zaken? IMMO DESMET biedt precies de hulp die jij nodig hebt.

De straten en gehuchten

Ga je een huis kopen in Gooik, dan moet je toch wel eens gehoord hebben over deze gehuchten: Kester, Oetingen, Leerbeek, Groten Haardinge, Ekelendries, Kleinen Haardinge, Bergom, Bosstraat, Kwakenbeek, Koekelberg, Hoezenbroek, Terlo, Rozenbroek, Bergenbroek, Woestijn, Heide. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de diverse straten die we graag even oplijsten: Ninoofsesteenweg, Frans Van der Steenstraat, Brusselsestraat, Assesteenweg, Schapenstraat, Joseph Van den Bosschestraat, Rosweg, Alfred Algoetstraat, Zwartenbroekstraat, Tuitenbergstraat.

Woninginbraken: ligt Lennik in een risicozone?

De agenten van de politiezone Pajottenland registreerden op een jaar tijd 257 diefstallen, afpersingen en geweldmisdrijven, omgerekend zo’n 28,4 per duizend inwoners. In soortgelijke gemeenten gaat het gemiddeld om 19,9 feiten per duizend inwoners.

Woningprijzen: hoeveel kost een huis in Lennik

De Vlaming heeft een baksteen in de maag, dat is bij een Lennikenaar niet anders. Voor deze gemeente zijn geen recente huizenprijzen beschikbaar, maar in de eerste zes maanden van 2017 kostte een huis in de provincie Vlaams-Brabant gemiddeld € 269.075.Ook appartementen en villa’s blijken in trek. Daarover zijn helaas geen recente prijzen beschikbaar, maar in de provincie Vlaams-Brabant betaalt u voor een appartement gemiddeld € 229.132; voor een Vlaams-Brabantse villa telt u gemiddeld € 396.973 neer.

Natuur: is Lennik een groene stad?

Kunt u in Lennik op wandelafstand in de natuur terecht? 96% van de inwoners vindt op minder dan 800 meter van zijn woonplaats een gezonde dosis (wijk)groen, zoals bijvoorbeeld een park. Dat ‘wijkgroen’ beslaat 17,0% van het totale grondgebied van de gemeente.90% van de inwoners is tevreden met de natuur- en groenvoorzieningen in de buurt. Voor 7% Lennikenaars mag het gras nog altijd wat groener zijn aan de overkant: zij hadden liever zicht op meer groen gehad vanuit hun woning.

Een samenvatting van uw stad: sterkte en zwaktes van Lennik?

STERKTES

 • Het aantal opvangplaatsen voor peuters ligt ver boven het Vlaamse gemiddelde.
 • Leerlingen in Lennikse basisscholen hebben gemiddeld minder leerachterstand dan in de rest van Vlaanderen.
 • Hier zijn meer mensen aan het werk dan het Vlaamse gemiddelde.
 • De Lennikenaar is rijker dan de gemiddelde Vlaming: op de belastingaangifte staat hier bij de inkomsten gemiddeld € 22.181.
 • 0,3% moet rondkomen met een leefloon. Het Vlaamse gemiddelde is 0,6%.
 • 96% woont op minder dan 800 meter van ‘wijkgroen’, zoals een park. Dat is meer dan gemiddeld in Vlaanderen.
 • Het algemeen onveiligheidsgevoel ligt lager dan in de gemiddelde Vlaamse gemeente.

ZWAKTES

 • Lennikenaars hebben meer moeite met mensen uit een andere cultuur dan de gemiddelde Vlaming.
 • De meerderheid van de Lennikenaars vindt het verkeer niet veilig genoeg om kinderen alleen naar school te laten gaan.
 • Er zijn 6,4 plaatsen per honderd senioren in Lennikse woonzorgcentra en assistentiewoningen. De gemiddelde Vlaamse gemeente heeft er 8.
 • Slechts een minderheid is tevreden met de jongerenvoorzieningen die de gemeente aanbiedt.
 • De politie registreerde meer diefstallen en geweldmisdrijven dan in soortgelijke gemeentes.