Top

Huis te koop Affligem

Huis kopen in Affligem begint op Makelaardesmet.be. Uw onafhankelijk makelaar in regio 1790 voor huizen te koop!

Kijk je uit naar een huis te koop in Affligem? Of je nu op zoek bent als Affligemnaar of een nieuweling bent uit één van de omliggende gemeenten Essene, Hekelgem, Affligem, Boekhout, Drijhoek, Montil, Doment, Dokken, Mazits, Langestraat, Kwadebrug, Terlinden, Blaregem Wij begeleiden jouw graag bij het vinden van jouw droomhuis.

immo te koop bij vastgoedkantoor

Vind bij IMMO DESMET huizen, nieuwbouw, herenhuizen, hoeves en ander vastgoed te koop!

aanbod immo te koop

Stel jouw ‘huis kopen Affligem’ gratis zoekvraag in

Schrijf je in voor onze gratis zoekservice. Met regelmaat brengen wij je op de hoogte van het nieuwste woningaanbod! Nieuwe huizen welke aan jouw persoonlijke woonwensen voldoen ontvang je per email. Zo ondersteunen we je graag optimaal bij een huis kopen Affligem. Merk je dat je teveel huizen krijgt toegestuurd die niet aan jouw wensen voldoen, neem dan contact met ons op. Samen kunnen wij jouw zoekprofiel verfijnen, zodat jij een nog passender aanbod ontvangt. Komt jouw droomhuis voorbij, dan helpen wij je graag met de aankoop.

Huis kopen in en rond Affligem ? Lokale informatie

Affligem is een stad in de provincie Vlaams-Brabant. Hieronder alvast lokale informatie die je zeker kan gebruiken wanneer je een huis koopt in Affligem.

Doe-het-zelf winkels

Heb je iets nodig voor jouw nieuwe huis? Gelukkig zijn er in Affligem diverse doe-het-zelfzaken voor de handig harry: Ramen De Wever, Paint-It Bvba, De Doncker NV – Affligem, FMD Möbel, Orga Denderleeuw, Hubo Aalst, GAMMA Asse, De Leener Construct bvba, GAMMA Aalst, Keukencentrum Bellemans.

Containerparken

Heel wat afval dat je kwijt wilt na de aankoop van je huis in Affligem? Ga gerust langs bij het gemeentelijke recyclagepark zoals Recyclagepark Affligem ILvA op het adres Geertruidebaan 54, 1790 Affligem.

Bezienswaardigheden

In jouw vrije tijd kan je zeker eens deze bezienswaardigheden in Affligem gaan bezoeken: Kerkhof van Teralfene, De Papeter, Affligem, De kluiskapel, Hekelgem, Teralfene, Jeugdheem Sint-Benedictus, Essene, Mazenzeledries, Abdij Affligem.

Parken & natuur

Misschien wil je ook eens de parken of natuur in de regio ontdekken, dan kan je terecht bij de Rietbeemd, Boelaremeersen, De Rietbeemd – Prés Rosières, Gemene Meers, Natuurreservaat Moenebroek, De Nuchten, KORTELAKE, Kluysbos, Vlindertuin Pepingen, Natuurreservaat Torfbroek, Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen, Natuurreservaat Kinsendael-Kriekenput, Zuunvallei, Natuurgebied ’t Burreken, Wolfsputten, Brouwierbos, Heurnemeersen, Natuurgebied Peerdsbroeken, Honegem Natuurpunt, Dronkenborre, Rietbeemd, Boelaremeersen, De Rietbeemd – Prés Rosières, Gemene Meers, Natuurreservaat Moenebroek, De Nuchten, KORTELAKE, Kluysbos, Vlindertuin Pepingen, Natuurreservaat Torfbroek, Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen, Natuurreservaat Kinsendael-Kriekenput, Zuunvallei, Natuurgebied ’t Burreken, Wolfsputten, Brouwierbos, Heurnemeersen, Natuurgebied Peerdsbroeken, Honegem Natuurpunt, Dronkenborre.

Als vastgoedmakelaar helpen we u graag bij de aankoop van uw droomhuis of de verkoop van uw bestaande woning.

Vastgoedcijfers in Affligem

De gemiddelde prijs per m² in Affligem voor alle soorten vastgoed gecombineerd bedraagt € 1.969.
Op één jaar stijgen de prijzen gemiddeld met +6.4%; en de laatste 10 jaar zijn de prijzen met +28.47% gestegen.

Bij IMMO DESMET hebben we een ruim aanbod van huizen te koop in Affligem: van herenhuizen, rijhuizen en misschien wel ook beluikhuisjes, studentenhuizen. Ben je eerder op zoek naar een huis met tuin of met een halfopen bebouwing? Gaat je voorkeur uit naar een instapklaar nieuwbouwhuis of volledig gerenoveerd huis. Heb je weinig budget dan kies je misschien beter voor een huis om zelf te renoveren…

aanbod huizen te koop

De gemiddelde prijs per m² voor een huis schommelt rond de € 1939. De huizen hebben een lagere prijs per m² in Affligem: € 1.939 gemiddeld (de prijs schommelt tussen € 1.143 en € 3.201). Dit geeft een verschil van -17.21 % vergeleken met appartementen.

aanbod huizen te koop
Wil je de waarde kennen van je woning in Affligem? Contacteer ons voor een gratis schatting!

Huis kopen Affligem

Wil je een huis kopen in Gooik? Wilt u niet in Gooik centrum een huis kopen? Geen probleem, bij IMMO DESMET vindt u ook zeker wel een huis te koop in één van de deelgemeenten: Neigem, Oetingen, Leerbeek, Lieferinge, Kester, Herfelingen, Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, Denderwindeke, Sint-Kwintens-Lennik, Roosdaal, Heikruis, Elingen, Meerbeke, Vollezele.

Kies voor een ervaren en erkende vastgoedspecialist in Gooik

Wil je een huis kopen in Gooik? Vind jouw nieuwe thuis in Gooik tussen het huizen aanbod van IMMO DESMET.In deze tijd is een huis kopen in Gooik geen geen makkelijke taak. Je bent namelijk niet de enige woningjager. Hoe prettig is het dan dat er iemand naast je staat met de juiste connecties en kennis van zaken? IMMO DESMET biedt precies de hulp die jij nodig hebt.

De straten en gehuchten

Ga je een huis kopen in Gooik, dan moet je toch wel eens gehoord hebben over deze gehuchten: Kester, Oetingen, Leerbeek, Groten Haardinge, Ekelendries, Kleinen Haardinge, Bergom, Bosstraat, Kwakenbeek, Koekelberg, Hoezenbroek, Terlo, Rozenbroek, Bergenbroek, Woestijn, Heide. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de diverse straten die we graag even oplijsten: Brusselbaan, Langestraat, Ternatsestraat, Bellestraat, Fosselstraat, Daalstraat, De Mattein, Portugeesstraat, Bleregemstraat, Driesstraat.

Woninginbraken: ligt Affligem in een risicozone?

De agenten van de politiezone TARL registreerden op een jaar tijd 299 diefstallen, afpersingen en geweldmisdrijven, omgerekend zo’n 22,9 per duizend inwoners. In soortgelijke gemeenten gaat het gemiddeld om 22,9 feiten per duizend inwoners.

Woningprijzen: hoeveel kost een huis in Affligem

De Vlaming heeft een baksteen in de maag, dat is bij een Affligemnaar niet anders. Voor een huis in Affligem telt u gemiddeld € 247.803 neer, dat is € 21.272 minder dan het gemiddelde in de provincie Vlaams-Brabant.Ook appartementen en villa’s blijken in trek. Daarover zijn helaas geen recente prijzen beschikbaar, maar in de provincie Vlaams-Brabant betaalt u voor een appartement gemiddeld € 229.132; voor een Vlaams-Brabantse villa telt u gemiddeld € 396.973 neer.

Natuur: is Affligem een groene stad?

Kunt u in Affligem op wandelafstand in de natuur terecht? 100% van de inwoners vindt op minder dan 800 meter van zijn woonplaats een gezonde dosis (wijk)groen, zoals bijvoorbeeld een park. Dat ‘wijkgroen’ beslaat 30,7% van het totale grondgebied van de gemeente.78% van de inwoners is tevreden met de natuur- en groenvoorzieningen in de buurt. Voor 12% Affligemnaars mag het gras nog altijd wat groener zijn aan de overkant: zij hadden liever zicht op meer groen gehad vanuit hun woning.

Een samenvatting van uw stad: sterkte en zwaktes van Affligem?

STERKTES

 • Het aantal opvangplaatsen voor peuters ligt boven het Vlaamse gemiddelde.
 • Leerlingen in Affligemse basisscholen hebben gemiddeld minder leerachterstand dan in de rest van Vlaanderen.
 • Hier zijn meer mensen aan het werk dan het Vlaamse gemiddelde.
 • De Affligemnaar is rijker dan de gemiddelde Vlaming: op de belastingaangifte staat hier bij de inkomsten gemiddeld € 20.725.
 • 0,2% moet rondkomen met een leefloon. Het Vlaamse gemiddelde is 0,6%.
 • 100% woont op minder dan 800 meter van ‘wijkgroen’, zoals een park. Dat is meer dan gemiddeld in Vlaanderen.
 • Het algemeen onveiligheidsgevoel ligt lager dan in de gemiddelde Vlaamse gemeente.

ZWAKTES

 • Affligemnaars hebben meer moeite met mensen uit een andere cultuur dan de gemiddelde Vlaming.
 • De meerderheid van de Affligemnaars vindt het verkeer niet veilig genoeg om kinderen alleen naar school te laten gaan.
 • Er zijn 2,5 plaatsen per honderd senioren in Affligemse woonzorgcentra en assistentiewoningen. De gemiddelde Vlaamse gemeente heeft er 8.
 • Slechts een minderheid is tevreden met de jongerenvoorzieningen die de gemeente aanbiedt.
 • De politie registreerde meer diefstallen en geweldmisdrijven dan in soortgelijke gemeentes.