Top

Huis te koop Wichelen

Huis kopen in Wichelen begint op Makelaardesmet.be. Uw onafhankelijk makelaar in regio 9260 voor huizen te koop!

Ben je op zoek naar een huis te koop in Wichelen? Of je nu op zoek bent als Wichelaar of een nieuweling bent uit één van de omringende gemeenten Serskamp, Schellebelle, Bruinbeek, Brugsken, Booigem, Bohemen, Barvoetsenhoek, Heide, Ertbrugstraat, Ertbrug, Els Brug, Boterhoek, Margote, Hulst, Hoek, Hoek Wij begeleiden jouw praktisch en juridisch bij het vinden van jouw droomhuis.

immo te koop bij vastgoedkantoor

IMMO DESMET heeft huizen, nieuwbouw, gelijkvloerse woningen, bel étages en ander vastgoed te koop!

aanbod immo te koop

Stel jouw ‘huis kopen Wichelen’ gratis zoekvraag in

Schrijf je in voor onze gratis zoekservice. Met regelmaat brengen wij je op de hoogte van het nieuwste woningaanbod! Nieuwe huizen welke aan jouw persoonlijke woonwensen voldoen ontvang je per email. Zo ondersteunen we je graag optimaal bij een huis kopen Wichelen. Merk je dat je teveel huizen krijgt toegestuurd die niet aan jouw wensen voldoen, neem dan contact met ons op. Samen kunnen wij jouw zoekprofiel verfijnen, zodat jij een nog passender aanbod ontvangt. Komt jouw droomhuis voorbij, dan helpen wij je graag met de aankoop.

Huis kopen in regio Wichelen ? Lokale informatie

Wichelen is een stad in de provincie Oost-Vlaanderen. Hieronder alvast lokale informatie die je zeker kan gebruiken wanneer je een huis koopt in Wichelen.

Doe-het-zelf winkels

Heb je iets nodig voor jouw nieuwe huis? Gelukkig zijn er in Wichelen diverse doe-het-zelfzaken voor de handig harry: Lecot Wichelen, Sbr Floors, Verven en decoratie De Coninck, Hubo Wetteren, Kunstwerkstede Goossens, GAMMA Wetteren, Houthandel J. De Dijcker-Lammens, Meert J, Matériaux de construction, Verwarming Lapage Marc, Hout Bram maatwerk.

Containerparken

Heel wat afval dat je kwijt wilt na de aankoop van je huis in Wichelen? Ga gerust langs bij het gemeentelijke recyclagepark zoals Recyclagepark Wichelen op het adres Meerbos 8 · 052 42 69 87.

Bezienswaardigheden

In jouw vrije tijd kan je zeker eens deze bezienswaardigheden in Wichelen gaan bezoeken: Kalkense Meersen, Oorlogsmonument, Wichelen, Herenhoeve ’t Eedgoed, Serskamp, Serskamp, Vlindertuin Berlare, Roerdompbrug over de Kalkenvaart, Kasteel van Berlare, Oorlogsmonument Kalken.

Parken & natuur

Misschien wil je ook eens de parken of natuur in de regio ontdekken, dan kan je terecht bij de Kalkense Meersen, Vallei van de Serskampse Beek, Paardeweide (West), Bergenmeersen, Paelepelbos, Paardeweide (Oost), Wijmeers, Heidemeersen, Paardebroek, Hemelse Rij, Molenbeekje, Warandeduinen Wetteren, Wetteren_natuur_bomenenplanten, Geelstervallei, Berlare broek, Honegem Natuurpunt, Haelbroekbos, Honegemse turfputten, Natuurpunt Damvallei, Eendenkooi Nieuwdonk.

Als vastgoedmakelaar helpen we u graag bij de aankoop van uw droomhuis of de verkoop van uw bestaande woning.

Vastgoedcijfers in Wichelen

De gemiddelde prijs per m² in Wichelen voor alle soorten vastgoed gecombineerd bedraagt € 1.881.
Op één jaar stijgen de prijzen gemiddeld met +5.44%; en de laatste 10 jaar zijn de prijzen met +31.27% gestegen.

Bij IMMO DESMET hebben we een ruim aanbod van huizen te koop in Wichelen: van herenhuizen, rijhuizen en misschien wel ook beluikhuisjes, studentenhuizen. Ben je eerder op zoek naar een huis met tuin of met een halfopen bebouwing? Gaat je voorkeur uit naar een instapklaar nieuwbouwhuis of volledig gerenoveerd huis. Heb je weinig budget dan kies je misschien beter voor een huis om zelf te renoveren…

aanbod huizen te koop

De gemiddelde prijs per m² voor een huis schommelt rond de € 1850. De huizen hebben een lagere prijs per m² in Wichelen: € 1.850 gemiddeld (de prijs schommelt tussen € 1.045 en € 3.130). Dit geeft een verschil van -11.82 % vergeleken met appartementen.

aanbod huizen te koop
Wil je de waarde kennen van je woning in Wichelen? Contacteer ons voor een gratis schatting!

Huis kopen Wichelen

Wil je een huis kopen in Gooik? Wilt u niet in Gooik centrum een huis kopen? Geen probleem, bij IMMO DESMET vindt u ook zeker wel een huis te koop in één van de deelgemeenten: Neigem, Oetingen, Leerbeek, Lieferinge, Kester, Herfelingen, Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, Denderwindeke, Sint-Kwintens-Lennik, Roosdaal, Heikruis, Elingen, Meerbeke, Vollezele.

Kies voor een ervaren en erkende vastgoedspecialist in Gooik

Wil je een huis kopen in Gooik? Vind jouw nieuwe thuis in Gooik tussen het huizen aanbod van IMMO DESMET.In deze tijd is een huis kopen in Gooik geen geen makkelijke taak. Je bent namelijk niet de enige woningjager. Hoe prettig is het dan dat er iemand naast je staat met de juiste connecties en kennis van zaken? IMMO DESMET biedt precies de hulp die jij nodig hebt.

De straten en gehuchten

Ga je een huis kopen in Gooik, dan moet je toch wel eens gehoord hebben over deze gehuchten: Kester, Oetingen, Leerbeek, Groten Haardinge, Ekelendries, Kleinen Haardinge, Bergom, Bosstraat, Kwakenbeek, Koekelberg, Hoezenbroek, Terlo, Rozenbroek, Bergenbroek, Woestijn, Heide. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de diverse straten die we graag even oplijsten: Stationsstraat, Bohemen, Doornweg, Margote, Wanzelesteenweg, Dorpstraat, Hekkergemstraat, Nederkouter, Galgenberg, Dendermondsesteenweg.

Woninginbraken: ligt Wichelen in een risicozone?

De agenten van de politiezone Wetteren/Laarne/Wichelen registreerden op een jaar tijd 256 diefstallen, afpersingen en geweldmisdrijven, omgerekend zo’n 22,3 per duizend inwoners. In soortgelijke gemeenten gaat het gemiddeld om 19,5 feiten per duizend inwoners.

Woningprijzen: hoeveel kost een huis in Wichelen

De Vlaming heeft een baksteen in de maag, dat is bij een Wichelaar niet anders. Voor een huis in Wichelen telt u gemiddeld € 227.347 neer, dat is € 2.906 minder dan het gemiddelde in de provincie Oost-Vlaanderen.Ook appartementen en villa’s blijken in trek. Daarover zijn helaas geen recente prijzen beschikbaar, maar in de provincie Oost-Vlaanderen betaalt u voor een appartement gemiddeld € 217.588; voor een Oost-Vlaamse villa telt u gemiddeld € 368.614 neer.

Natuur: is Wichelen een groene stad?

Kunt u in Wichelen op wandelafstand in de natuur terecht? 84% van de inwoners vindt op minder dan 800 meter van zijn woonplaats een gezonde dosis (wijk)groen, zoals bijvoorbeeld een park. Dat ‘wijkgroen’ beslaat 25,2% van het totale grondgebied van de gemeente.80% van de inwoners is tevreden met de natuur- en groenvoorzieningen in de buurt. Voor 7% Wichelaars mag het gras nog altijd wat groener zijn aan de overkant: zij hadden liever zicht op meer groen gehad vanuit hun woning.

Een samenvatting van uw stad: sterkte en zwaktes van Wichelen?

STERKTES

 • Wichelaars hebben minder moeite met mensen uit een andere cultuur dan de gemiddelde Vlaming.
 • Slechts een minderheid van de Wichelaars vindt het verkeer niet veilig genoeg om kinderen alleen naar school te laten gaan.
 • Leerlingen in Wichelse basisscholen hebben gemiddeld minder leerachterstand dan in de rest van Vlaanderen.
 • Hier zijn meer mensen aan het werk dan het Vlaamse gemiddelde.
 • De Wichelaar is rijker dan de gemiddelde Vlaming: op de belastingaangifte staat hier bij de inkomsten gemiddeld € 19.847.
 • 0,3% moet rondkomen met een leefloon. Het Vlaamse gemiddelde is 0,6%.
 • 84% woont op minder dan 800 meter van ‘wijkgroen’, zoals een park. Dat is meer dan gemiddeld in Vlaanderen.
 • Er zijn 8,2 plaatsen per honderd senioren in Wichelse woonzorgcentra en assistentiewoningen. De gemiddelde Vlaamse gemeente heeft er 8.
 • Het algemeen onveiligheidsgevoel ligt lager dan in de gemiddelde Vlaamse gemeente.

ZWAKTES

 • Het aantal opvangplaatsen voor peuters ligt onder het Vlaamse gemiddelde.
 • Slechts een minderheid is tevreden met de jongerenvoorzieningen die de gemeente aanbiedt.
 • De politie registreerde meer diefstallen en geweldmisdrijven dan in soortgelijke gemeentes.