Top

Huis te koop Wetteren

Huis kopen in Wetteren begint op Makelaardesmet.be. Uw onafhankelijk makelaar in regio 9230 voor huizen te koop!

IMMO DESMET helpt je graag bij je zoektocht naar een huis te koop in Wetteren? Of je nu op zoek bent als Wetteraar of een inwijkeling bent uit één van de omliggende gemeenten Westrem, Ede, Massemen, Boskant, Molenhoek, Kwatrecht, Kortenbos, Jabbeke, Wetterstraat, Westremdries, Herdershoek, Gransvelde, Eesvelde, Boterhoek, Maalbroek, Liefkenshoek Wij begeleiden jouw graag bij het vinden van jouw droomhuis.

immo te koop bij vastgoedkantoor

Een zeer ruim aanbod aan huizen, nieuwbouw, gelijkvloerse woningen, bel étages en ander vastgoed te koop!

aanbod immo te koop

Stel jouw ‘huis kopen Wetteren’ gratis zoekvraag in

Schrijf je in voor onze gratis zoekservice. Met regelmaat brengen wij je op de hoogte van het nieuwste woningaanbod! Nieuwe huizen welke aan jouw persoonlijke woonwensen voldoen ontvang je per email. Zo ondersteunen we je graag optimaal bij een huis kopen Wetteren. Merk je dat je teveel huizen krijgt toegestuurd die niet aan jouw wensen voldoen, neem dan contact met ons op. Samen kunnen wij jouw zoekprofiel verfijnen, zodat jij een nog passender aanbod ontvangt. Komt jouw droomhuis voorbij, dan helpen wij je graag met de aankoop.

Huis kopen in regio Wetteren ? Lokale informatie

Wetteren is een stad in de provincie Oost-Vlaanderen. Hieronder alvast lokale informatie die je zeker kan gebruiken wanneer je een huis koopt in Wetteren.

Doe-het-zelf winkels

Heb je iets nodig voor jouw nieuwe huis? Gelukkig zijn er in Wetteren diverse doe-het-zelfzaken voor de handig harry: GAMMA Wetteren, Hubo Wetteren, Bouw-iii bvba, Lecot Wetteren, Impermo Wetteren magazijn, Van Alboom / Filip, Van Herreweghe / Dirk, Verstraeten / Eric, Tankkopen.nl – Webshop voor watertanks + septic tanks, VD-Gereedschappen.

Containerparken

Heel wat afval dat je kwijt wilt na de aankoop van je huis in Wetteren? Ga gerust langs bij het gemeentelijke recyclagepark zoals Recyclagepark Wetteren op het adres Mozen 22, 9230 Wetteren.

Bezienswaardigheden

In jouw vrije tijd kan je zeker eens deze bezienswaardigheden in Wetteren gaan bezoeken: Wetteren, Kalkense Meersen, Infopunt Toerisme Wetteren, Oorlogsmonument Kalken, Westrem, V1 monument, Kerk van Laarne, Kasteel van Laarne, Damvallei, Gravensteen.

Parken & natuur

Misschien wil je ook eens de parken of natuur in de regio ontdekken, dan kan je terecht bij de IJzenbeekbos, Natuurpunt Asse, Wolfsputten, Begijnenborrebos, Kravaalvelden, Natuurpunt Asse, Opalfenepoel.

Als vastgoedmakelaar helpen we u graag bij de aankoop van uw droomhuis of de verkoop van uw bestaande woning.

Vastgoedcijfers in Wetteren

De gemiddelde prijs per m² in Wetteren voor alle soorten vastgoed gecombineerd bedraagt € 2.002.
Op één jaar stijgen de prijzen gemiddeld met +5.44%; en de laatste 10 jaar zijn de prijzen met +31.27% gestegen.

Bij IMMO DESMET hebben we een ruim aanbod van huizen te koop in Wetteren: van herenhuizen, rijhuizen en misschien wel ook beluikhuisjes, studentenhuizen. Ben je eerder op zoek naar een huis met tuin of met een halfopen bebouwing? Gaat je voorkeur uit naar een instapklaar nieuwbouwhuis of volledig gerenoveerd huis. Heb je weinig budget dan kies je misschien beter voor een huis om zelf te renoveren…

aanbod huizen te koop

De gemiddelde prijs per m² voor een huis schommelt rond de € 1946. De huizen hebben een lagere prijs per m² in Wetteren: € 1.946 gemiddeld (de prijs schommelt tussen € 1.022 en € 3.331). Dit geeft een verschil van -10.53 % vergeleken met appartementen.

aanbod huizen te koop
Wil je de waarde kennen van je woning in Wetteren? Contacteer ons voor een gratis schatting!

Huis kopen Wetteren

Wil je een huis kopen in Gooik? Wilt u niet in Gooik centrum een huis kopen? Geen probleem, bij IMMO DESMET vindt u ook zeker wel een huis te koop in één van de deelgemeenten: Neigem, Oetingen, Leerbeek, Lieferinge, Kester, Herfelingen, Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, Denderwindeke, Sint-Kwintens-Lennik, Roosdaal, Heikruis, Elingen, Meerbeke, Vollezele.

Kies voor een ervaren en erkende vastgoedspecialist in Gooik

Wil je een huis kopen in Gooik? Vind jouw nieuwe thuis in Gooik tussen het huizen aanbod van IMMO DESMET.In deze tijd is een huis kopen in Gooik geen geen makkelijke taak. Je bent namelijk niet de enige woningjager. Hoe prettig is het dan dat er iemand naast je staat met de juiste connecties en kennis van zaken? IMMO DESMET biedt precies de hulp die jij nodig hebt.

De straten en gehuchten

Ga je een huis kopen in Gooik, dan moet je toch wel eens gehoord hebben over deze gehuchten: Kester, Oetingen, Leerbeek, Groten Haardinge, Ekelendries, Kleinen Haardinge, Bergom, Bosstraat, Kwakenbeek, Koekelberg, Hoezenbroek, Terlo, Rozenbroek, Bergenbroek, Woestijn, Heide. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de diverse straten die we graag even oplijsten: Brusselsesteenweg, Oordegemsesteenweg, Gentsesteenweg, Massemsesteenweg, Wegvoeringstraat, Zuidlaan, Serskampsteenweg, Lindenlaan, Victor Van Sandelaan, Laarnesteenweg.

Woninginbraken: ligt Wetteren in een risicozone?

De agenten van de politiezone Wetteren/Laarne/Wichelen registreerden op een jaar tijd 935 diefstallen, afpersingen en geweldmisdrijven, omgerekend zo’n 37,7 per duizend inwoners. In soortgelijke gemeenten gaat het gemiddeld om 33,6 feiten per duizend inwoners.

Woningprijzen: hoeveel kost een huis in Wetteren

De Vlaming heeft een baksteen in de maag, dat is bij een Wetteraar niet anders. Voor een huis in Wetteren telt u gemiddeld € 196.114 neer, dat is € 34.139 minder dan gemiddeld in andere gemeenten in Oost-Vlaanderen.Ook appartementen en villa’s blijken in trek: in de eerste helft van 2017 betaalde u er gemiddeld € 211.029 voor een appartement en € 362.723 voor een villa.

Natuur: is Wetteren een groene stad?

Kunt u in Wetteren op wandelafstand in de natuur terecht? 66% van de inwoners vindt op minder dan 800 meter van zijn woonplaats een gezonde dosis (wijk)groen, zoals bijvoorbeeld een park. Dat ‘wijkgroen’ beslaat 9,5% van het totale grondgebied van de gemeente.76% van de inwoners is tevreden met de natuur- en groenvoorzieningen in de buurt. Voor 15% Wetteraars mag het gras nog altijd wat groener zijn aan de overkant: zij hadden liever zicht op meer groen gehad vanuit hun woning.

Een samenvatting van uw stad: sterkte en zwaktes van Wetteren?

STERKTES

 • Het aantal opvangplaatsen voor peuters ligt boven het Vlaamse gemiddelde.
 • Hier zijn meer mensen aan het werk dan het Vlaamse gemiddelde.
 • De Wetteraar is rijker dan de gemiddelde Vlaming: op de belastingaangifte staat hier bij de inkomsten gemiddeld € 19.063.
 • Er zijn 8,9 plaatsen per honderd senioren in Wetterse woonzorgcentra en assistentiewoningen. De gemiddelde Vlaamse gemeente heeft er 8.

ZWAKTES

 • Wetteraars hebben meer moeite met mensen uit een andere cultuur dan de gemiddelde Vlaming.
 • De meerderheid van de Wetteraars vindt het verkeer niet veilig genoeg om kinderen alleen naar school te laten gaan.
 • Leerlingen in Wetterse basisscholen hebben gemiddeld meer leerachterstand dan in de rest van Vlaanderen.
 • 0,8% moet rondkomen met een leefloon. Het Vlaamse gemiddelde is 0,6%.
 • 66% woont op minder dan 800 meter van ‘wijkgroen’, zoals een park. Dat is minder dan gemiddeld in Vlaanderen.
 • Slechts een minderheid is tevreden met de jongerenvoorzieningen die de gemeente aanbiedt.
 • Het algemeen onveiligheidsgevoel ligt hoger dan in de gemiddelde Vlaamse gemeente.
 • De politie registreerde meer diefstallen en geweldmisdrijven dan in soortgelijke gemeentes.