Top

Huis te koop Ronse

Huis kopen in Ronse begint op Makelaardesmet.be. Uw onafhankelijk makelaar in regio 9600 voor huizen te koop!

IMMO DESMET helpt je graag bij je zoektocht naar een huis te koop in Ronse? Of je nu op zoek bent als Ronsenaar of een inwijkeling bent uit één van de nabijgelegen gemeenten De Vloet, Klein Ronse, De Klijpe, Waaienberg, Schoonbeke, Boekendries, Wulfke, Grote Marijve, Den Hul, Bruyère, Broek, Matersveld, Malahaise, Lorette, Krekelberg, Klein Frankrijk IMMO DESMET begeleid je graag bij het vinden van jouw droomhuis.

immo te koop bij vastgoedkantoor

Ruim aanbod huizen, nieuwbouw, bungalows, hoeves en ander vastgoed te koop!

aanbod immo te koop

Stel jouw ‘huis kopen Ronse’ gratis zoekvraag in

Schrijf je in voor onze gratis zoekservice. Met regelmaat brengen wij je op de hoogte van het nieuwste woningaanbod! Nieuwe huizen welke aan jouw persoonlijke woonwensen voldoen ontvang je per email. Zo ondersteunen we je graag optimaal bij een huis kopen Ronse. Merk je dat je teveel huizen krijgt toegestuurd die niet aan jouw wensen voldoen, neem dan contact met ons op. Samen kunnen wij jouw zoekprofiel verfijnen, zodat jij een nog passender aanbod ontvangt. Komt jouw droomhuis voorbij, dan helpen wij je graag met de aankoop.

Huis kopen in en rond Ronse ? Lokale informatie

Ronse is een stad in de provincie Oost-Vlaanderen. Hieronder alvast lokale informatie die je zeker kan gebruiken wanneer je een huis koopt in Ronse.

Doe-het-zelf winkels

Heb je iets nodig voor jouw nieuwe huis? Gelukkig zijn er in Ronse diverse doe-het-zelfzaken voor de handig harry: YouBuild Ronse, GAMMA Ronse, Hubo Ronse, Lecot Ronse, Eurabo cvba, Brico Ronse, Betegelen De Ridder, Ds Group, Wytsman Patrick, Verleyen/Alain.

Containerparken

Heel wat afval dat je kwijt wilt na de aankoop van je huis in Ronse? Ga gerust langs bij het gemeentelijke recyclagepark zoals Recyclagepark Ronse op het adres Viermaartlaan 62, 9600 Ronse.

Bezienswaardigheden

In jouw vrije tijd kan je zeker eens deze bezienswaardigheden in Ronse gaan bezoeken: Pessemiersbrug, Visit Ronse, Muziekbos, Crypt of Saint Hermes, Malanderpark, Bruulpark, Muséum van oudenaarde, Toerisme Vlaamse Ardennen, Het Liedtskasteel, Ronse.

Parken & natuur

Misschien wil je ook eens de parken of natuur in de regio ontdekken, dan kan je terecht bij de Parkbos-Uilenbroek, Steenbergse bossen, Domein Breivelde, Kloosterbos, Middenloop Zwalm, Parkbos, Cotthembos, Zwalmvallei, Ravottersbos, Vossenhol, SCHAUWBROEK, Spiegeldriesbos, De Nuchten, Natuurreservaat Moenebroek, Boelaremeersen, Merelbeekse Scheldemeersen, Honegem Natuurpunt, Observatiehut Natuurpunt, Poel Boembeke, Jansveld, Parkbos-Uilenbroek, Steenbergse bossen, Domein Breivelde, Kloosterbos, Middenloop Zwalm, Parkbos, Cotthembos, Zwalmvallei, Ravottersbos, Vossenhol, SCHAUWBROEK, Spiegeldriesbos, De Nuchten, Natuurreservaat Moenebroek, Boelaremeersen, Merelbeekse Scheldemeersen, Honegem Natuurpunt, Observatiehut Natuurpunt, Poel Boembeke, Jansveld.

Als vastgoedmakelaar helpen we u graag bij de aankoop van uw droomhuis of de verkoop van uw bestaande woning.

Vastgoedcijfers in Ronse

De gemiddelde prijs per m² in Ronse voor alle soorten vastgoed gecombineerd bedraagt € 1.575.
Op één jaar stijgen de prijzen gemiddeld met +5.44%; en de laatste 10 jaar zijn de prijzen met +31.27% gestegen.

Bij IMMO DESMET hebben we een ruim aanbod van huizen te koop in Ronse: van herenhuizen, rijhuizen en misschien wel ook beluikhuisjes, studentenhuizen. Ben je eerder op zoek naar een huis met tuin of met een halfopen bebouwing? Gaat je voorkeur uit naar een instapklaar nieuwbouwhuis of volledig gerenoveerd huis. Heb je weinig budget dan kies je misschien beter voor een huis om zelf te renoveren…

aanbod huizen te koop

De gemiddelde prijs per m² voor een huis schommelt rond de € 1475. De huizen hebben een lagere prijs per m² in Ronse: € 1.475 gemiddeld (de prijs schommelt tussen € 750 en € 2.920). Dit geeft een verschil van -25.54 % vergeleken met appartementen.

aanbod huizen te koop
Wil je de waarde kennen van je woning in Ronse? Contacteer ons voor een gratis schatting!

Huis kopen Ronse

Wil je een huis kopen in Gooik? Wilt u niet in Gooik centrum een huis kopen? Geen probleem, bij IMMO DESMET vindt u ook zeker wel een huis te koop in één van de deelgemeenten: Neigem, Oetingen, Leerbeek, Lieferinge, Kester, Herfelingen, Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, Denderwindeke, Sint-Kwintens-Lennik, Roosdaal, Heikruis, Elingen, Meerbeke, Vollezele.

Kies voor een ervaren en erkende vastgoedspecialist in Gooik

Wil je een huis kopen in Gooik? Vind jouw nieuwe thuis in Gooik tussen het huizen aanbod van IMMO DESMET.In deze tijd is een huis kopen in Gooik geen geen makkelijke taak. Je bent namelijk niet de enige woningjager. Hoe prettig is het dan dat er iemand naast je staat met de juiste connecties en kennis van zaken? IMMO DESMET biedt precies de hulp die jij nodig hebt.

De straten en gehuchten

Ga je een huis kopen in Gooik, dan moet je toch wel eens gehoord hebben over deze gehuchten: Kester, Oetingen, Leerbeek, Groten Haardinge, Ekelendries, Kleinen Haardinge, Bergom, Bosstraat, Kwakenbeek, Koekelberg, Hoezenbroek, Terlo, Rozenbroek, Bergenbroek, Woestijn, Heide. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de diverse straten die we graag even oplijsten: Scheldekouter, Zonnestraat, Elzeelsesteenweg, Kruisstraat, Savooistraat, Ninoofsesteenweg, Ninovestraat, Aatstraat, Floréal, Broeke.

Woninginbraken: ligt Ronse in een risicozone?

De agenten van de politiezone Ronse registreerden op een jaar tijd 1.239 diefstallen, afpersingen en geweldmisdrijven, omgerekend zo’n 47,8 per duizend inwoners. In soortgelijke gemeenten gaat het gemiddeld om 38,3 feiten per duizend inwoners.

Woningprijzen: hoeveel kost een huis in Ronse

De Vlaming heeft een baksteen in de maag, dat is bij een Ronsenaar niet anders. Voor een huis in Ronse telt u gemiddeld € 140.608 neer, dat is € 89.645 minder dan gemiddeld in andere gemeenten in Oost-Vlaanderen.Ook appartementen en villa’s blijken in trek: in de eerste helft van 2017 betaalde u er gemiddeld € 173.465 voor een appartement en € 257.263 voor een villa.

Natuur: is Ronse een groene stad?

Kunt u in Ronse op wandelafstand in de natuur terecht? 56% van de inwoners vindt op minder dan 800 meter van zijn woonplaats een gezonde dosis (wijk)groen, zoals bijvoorbeeld een park. Dat ‘wijkgroen’ beslaat 23,5% van het totale grondgebied van de stad.80% van de inwoners is tevreden met de natuur- en groenvoorzieningen in de buurt. Voor 14% Ronsenaars mag het gras nog altijd wat groener zijn aan de overkant: zij hadden liever zicht op meer groen gehad vanuit hun woning.

Een samenvatting van uw stad: sterkte en zwaktes van Ronse?

STERKTES

 • 0,3% moet rondkomen met een leefloon. Het Vlaamse gemiddelde is 0,6%.

ZWAKTES

 • Ronsenaars hebben meer moeite met mensen uit een andere cultuur dan de gemiddelde Vlaming.
 • De meerderheid van de Ronsenaars vindt het verkeer niet veilig genoeg om kinderen alleen naar school te laten gaan.
 • Het aantal opvangplaatsen voor peuters ligt onder het Vlaamse gemiddelde.
 • Leerlingen in Ronsese basisscholen hebben gemiddeld meer leerachterstand dan in de rest van Vlaanderen.
 • Hier zijn minder mensen aan het werk dan het Vlaamse gemiddelde.
 • De Ronsenaar is armer dan de gemiddelde Vlaming: op de belastingaangifte staat hier bij de inkomsten gemiddeld € 15.059.
 • 56% woont op minder dan 800 meter van ‘wijkgroen’, zoals een park. Dat is minder dan gemiddeld in Vlaanderen.
 • Er zijn 5,2 plaatsen per honderd senioren in Ronsese woonzorgcentra en assistentiewoningen. De gemiddelde Vlaamse gemeente heeft er 8.
 • Slechts een minderheid is tevreden met de jongerenvoorzieningen die de stad aanbiedt.
 • Het algemeen onveiligheidsgevoel ligt hoger dan in de gemiddelde Vlaamse gemeente.
 • De politie registreerde meer diefstallen en geweldmisdrijven dan in soortgelijke gemeentes.