Top

Huis te koop Geraardsbergen

Huis kopen in Geraardsbergen begint op Makelaardesmet.be. Uw onafhankelijk makelaar in regio 9500 voor huizen te koop!

Specifiek op zoek naar een huis te koop in Geraardsbergen? Of je nu op zoek bent als Geraardsbergenaar of een nieuweling bent uit één van de omringende gemeenten Grimminge, Viane, Zarlardinge, Zandbergen, Goeferdinge, Nederboelare, Waarbeke, Smeerebbe-Vloerzegem, Overboelare, Onkerzele, Waterloze, Groten Buisemont, Den Hoek, Nieuwenhove, Mussenhoek, Moerbeke IMMO DESMET begeleid je graag bij het vinden van jouw droomhuis.

immo te koop bij vastgoedkantoor

Een zeer ruim aanbod aan woningen, nieuwbouw, landhuizen, bel étages en ander vastgoed te koop!

aanbod immo te koop

Stel jouw ‘huis kopen Geraardsbergen’ gratis zoekvraag in

Schrijf je in voor onze gratis zoekservice. Met regelmaat brengen wij je op de hoogte van het nieuwste woningaanbod! Nieuwe huizen welke aan jouw persoonlijke woonwensen voldoen ontvang je per email. Zo ondersteunen we je graag optimaal bij een huis kopen Geraardsbergen. Merk je dat je teveel huizen krijgt toegestuurd die niet aan jouw wensen voldoen, neem dan contact met ons op. Samen kunnen wij jouw zoekprofiel verfijnen, zodat jij een nog passender aanbod ontvangt. Komt jouw droomhuis voorbij, dan helpen wij je graag met de aankoop.

Huis kopen in en rond Geraardsbergen ? Lokale informatie

Geraardsbergen is een stad in de provincie Oost-Vlaanderen. Hieronder alvast lokale informatie die je zeker kan gebruiken wanneer je een huis koopt in Geraardsbergen.

Doe-het-zelf winkels

Heb je iets nodig voor jouw nieuwe huis? Gelukkig zijn er in Geraardsbergen diverse doe-het-zelfzaken voor de handig harry: GAMMA Geraardsbergen, Brico Geraardsbergen, Scheerlinck BVBA, Lecot Geraardsbergen, Colliertrans, A. Wijnant Nv, Wijnant, Goossens Luc, Vanderlinden, Doe-het-zelf Van Der Schueren.

Containerparken

Heel wat afval dat je kwijt wilt na de aankoop van je huis in Geraardsbergen? Ga gerust langs bij het gemeentelijke recyclagepark zoals Recyclagepark Geraardsbergen ILvA op het adres Dagmoedstraat 80, 9506 Geraardsbergen.

Bezienswaardigheden

In jouw vrije tijd kan je zeker eens deze bezienswaardigheden in Geraardsbergen gaan bezoeken: Reuzenkot, Dierkosttoren, Manneken Pis, Oude Marbol, Grupellopark, Sint-Catharinakerk van Geraardsbergen, t Aloam Museum, Oudenberg, Kasteel Van Boelare, Oorlogsmonument.

Parken & natuur

Misschien wil je ook eens de parken of natuur in de regio ontdekken, dan kan je terecht bij de Oriëntatietafel Sint-Antelinks, Duivenbos, SCHAUWBROEK, Cotthembos, Parkbos, Parkbos-Uilenbroek, Natuurreservaat Moenebroek, Steenbergse bossen, De Nuchten, Kloosterbos, Ravottersbos, Honegem Natuurpunt, Middenloop Zwalm, Hogedonk, Gemene Meers, Vallei van de Cotthembeek.

Als vastgoedmakelaar helpen we u graag bij de aankoop van uw droomhuis of de verkoop van uw bestaande woning.

Vastgoedcijfers in Geraardsbergen

De gemiddelde prijs per m² in Geraardsbergen voor alle soorten vastgoed gecombineerd bedraagt € 1.630.
Op één jaar stijgen de prijzen gemiddeld met +5.44%; en de laatste 10 jaar zijn de prijzen met +31.27% gestegen.

Bij IMMO DESMET hebben we een ruim aanbod van huizen te koop in Geraardsbergen: van herenhuizen, rijhuizen en misschien wel ook beluikhuisjes, studentenhuizen. Ben je eerder op zoek naar een huis met tuin of met een halfopen bebouwing? Gaat je voorkeur uit naar een instapklaar nieuwbouwhuis of volledig gerenoveerd huis. Heb je weinig budget dan kies je misschien beter voor een huis om zelf te renoveren…

aanbod huizen te koop

De gemiddelde prijs per m² voor een huis schommelt rond de € 1562. De huizen hebben een lagere prijs per m² in Geraardsbergen: € 1.562 gemiddeld (de prijs schommelt tussen € 753 en € 2.949). Dit geeft een verschil van -22.67 % vergeleken met appartementen.

aanbod huizen te koop
Wil je de waarde kennen van je woning in Geraardsbergen? Contacteer ons voor een gratis schatting!

Huis kopen Geraardsbergen

Wil je een huis kopen in Gooik? Wilt u niet in Gooik centrum een huis kopen? Geen probleem, bij IMMO DESMET vindt u ook zeker wel een huis te koop in één van de deelgemeenten: Neigem, Oetingen, Leerbeek, Lieferinge, Kester, Herfelingen, Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, Denderwindeke, Sint-Kwintens-Lennik, Roosdaal, Heikruis, Elingen, Meerbeke, Vollezele.

Kies voor een ervaren en erkende vastgoedspecialist in Gooik

Wil je een huis kopen in Gooik? Vind jouw nieuwe thuis in Gooik tussen het huizen aanbod van IMMO DESMET.In deze tijd is een huis kopen in Gooik geen geen makkelijke taak. Je bent namelijk niet de enige woningjager. Hoe prettig is het dan dat er iemand naast je staat met de juiste connecties en kennis van zaken? IMMO DESMET biedt precies de hulp die jij nodig hebt.

De straten en gehuchten

Ga je een huis kopen in Gooik, dan moet je toch wel eens gehoord hebben over deze gehuchten: Kester, Oetingen, Leerbeek, Groten Haardinge, Ekelendries, Kleinen Haardinge, Bergom, Bosstraat, Kwakenbeek, Koekelberg, Hoezenbroek, Terlo, Rozenbroek, Bergenbroek, Woestijn, Heide. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de diverse straten die we graag even oplijsten: Groteweg, Edingseweg, Onkerzelestraat, Oudenaardsestraat, Voldersstraat, Hoge Buizemont, Buizemontstraat, Gentsestraat, Gaverstraat, Aalstsesteenweg.

Woninginbraken: ligt Geraardsbergen in een risicozone?

De agenten van de politiezone Geraardsbergen/Lierde registreerden op een jaar tijd 1.050 diefstallen, afpersingen en geweldmisdrijven, omgerekend zo’n 31,7 per duizend inwoners. In soortgelijke gemeenten gaat het gemiddeld om 38,3 feiten per duizend inwoners.

Woningprijzen: hoeveel kost een huis in Geraardsbergen

De Vlaming heeft een baksteen in de maag, dat is bij een Geraardsbergenaar niet anders. Voor een huis in Geraardsbergen telt u gemiddeld € 162.652 neer, dat is € 67.601 minder dan gemiddeld in andere gemeenten in Oost-Vlaanderen.Ook appartementen en villa’s blijken in trek: in de eerste helft van 2017 betaalde u er gemiddeld € 165.313 voor een appartement en € 296.943 voor een villa.

Natuur: is Geraardsbergen een groene stad?

Kunt u in Geraardsbergen op wandelafstand in de natuur terecht? 94% van de inwoners vindt op minder dan 800 meter van zijn woonplaats een gezonde dosis (wijk)groen, zoals bijvoorbeeld een park. Dat ‘wijkgroen’ beslaat 24,6% van het totale grondgebied van de stad.77% van de inwoners is tevreden met de natuur- en groenvoorzieningen in de buurt. Voor 15% Geraardsbergenaars mag het gras nog altijd wat groener zijn aan de overkant: zij hadden liever zicht op meer groen gehad vanuit hun woning.

Een samenvatting van uw stad: sterkte en zwaktes van Geraardsbergen?

STERKTES

 • Hier zijn meer mensen aan het werk dan het Vlaamse gemiddelde.
 • 94% woont op minder dan 800 meter van ‘wijkgroen’, zoals een park. Dat is meer dan gemiddeld in Vlaanderen.
 • Er zijn 8,7 plaatsen per honderd senioren in Geraardsbergse woonzorgcentra en assistentiewoningen. De gemiddelde Vlaamse gemeente heeft er 8.
 • De politie registreerde minder diefstallen en geweldmisdrijven dan in soortgelijke gemeentes.

ZWAKTES

 • Geraardsbergenaars hebben meer moeite met mensen uit een andere cultuur dan de gemiddelde Vlaming.
 • De meerderheid van de Geraardsbergenaars vindt het verkeer niet veilig genoeg om kinderen alleen naar school te laten gaan.
 • Het aantal opvangplaatsen voor peuters ligt onder het Vlaamse gemiddelde.
 • Leerlingen in Geraardsbergse basisscholen hebben gemiddeld meer leerachterstand dan in de rest van Vlaanderen.
 • De Geraardsbergenaar is armer dan de gemiddelde Vlaming: op de belastingaangifte staat hier bij de inkomsten gemiddeld € 18.507.
 • 0,7% moet rondkomen met een leefloon. Het Vlaamse gemiddelde is 0,6%.
 • Slechts een minderheid is tevreden met de jongerenvoorzieningen die de stad aanbiedt.
 • Het algemeen onveiligheidsgevoel ligt hoger dan in de gemiddelde Vlaamse gemeente.