Top

Huis te koop Berlare

Huis kopen in Berlare begint op Makelaardesmet.be. Uw onafhankelijk makelaar in regio 9290 voor huizen te koop!

Kijk je uit naar een huis te koop in Berlare? Of je nu op zoek bent als Berlarenaar of een inwijkeling bent uit één van de omringende gemeenten Overmere, Uitbergen, Frankrijk, Donk, Zouwerstraat, Bontinkstraat, Musselienstraat, Kruienberg, Hogenweg, Oute, Wakkebroek, Heisbroek, Heide, Gaver, Daal, Broekstraat Onze vastgoedmakelaar helpt je graag bij het vinden van jouw droomhuis.

immo te koop bij vastgoedkantoor

Ruim aanbod woningen, nieuwbouw, landhuizen, bel étages en ander vastgoed te koop!

aanbod immo te koop

Stel jouw ‘huis kopen Berlare’ gratis zoekvraag in

Schrijf je in voor onze gratis zoekservice. Met regelmaat brengen wij je op de hoogte van het nieuwste woningaanbod! Nieuwe huizen welke aan jouw persoonlijke woonwensen voldoen ontvang je per email. Zo ondersteunen we je graag optimaal bij een huis kopen Berlare. Merk je dat je teveel huizen krijgt toegestuurd die niet aan jouw wensen voldoen, neem dan contact met ons op. Samen kunnen wij jouw zoekprofiel verfijnen, zodat jij een nog passender aanbod ontvangt. Komt jouw droomhuis voorbij, dan helpen wij je graag met de aankoop.

Huis kopen in regio Berlare ? Lokale informatie

Berlare is een stad in de provincie Oost-Vlaanderen. Hieronder alvast lokale informatie die je zeker kan gebruiken wanneer je een huis koopt in Berlare.

Doe-het-zelf winkels

Heb je iets nodig voor jouw nieuwe huis? Gelukkig zijn er in Berlare diverse doe-het-zelfzaken voor de handig harry: Bouwmaterialen Van Malderen bvba, Brico Overmere, Vloer en Wandtegels Kjell, Carrelages, Heirman / Hans, L & F Hout Constructies, Matériaux de construction, lambrecht rudy alle karweien, Malin Gert, Freeswerken, Lucria, Droeshout A.

Containerparken

Heel wat afval dat je kwijt wilt na de aankoop van je huis in Berlare? Ga gerust langs bij het gemeentelijke recyclagepark zoals Recyclagepark Berlare op het adres Bollewerkstraat 36, 9290 Berlare.

Bezienswaardigheden

In jouw vrije tijd kan je zeker eens deze bezienswaardigheden in Berlare gaan bezoeken: Kasteel van Berlare, Vlindertuin Berlare, Berlare broek, Riekend Rustpunt, Nieuwdonk, toeristisch infokantoor Onthaalpoort Donkmeer, Heemkundige Kring Overmere, Bareldonkkapel, Kasteelpark Berlare, Speeltuin Donkoeverpark.

Parken & natuur

Misschien wil je ook eens de parken of natuur in de regio ontdekken, dan kan je terecht bij de Berlare broek, Paardeweide (Oost), Eendenkooi Nieuwdonk, Paardebroek, Wijmeers, Hemelse Rij, Kalkense Meersen, Gratiebossen, Heidemeersen, Nieuwdonk, Verblijfpark Bareldonk, natuurpark, Verblijfpark Primavera, Molenbeekje, Molsbroek, Bergenmeersen, Paardeweide (West), vzw Durme – Bezoekerscentrum Molsbroek, Paelepelbos, Natuurgebied Daknamse Meersen.

Als vastgoedmakelaar helpen we u graag bij de aankoop van uw droomhuis of de verkoop van uw bestaande woning.

Vastgoedcijfers in Berlare

De gemiddelde prijs per m² in Berlare voor alle soorten vastgoed gecombineerd bedraagt € 2.026.
Op één jaar stijgen de prijzen gemiddeld met +5.44%; en de laatste 10 jaar zijn de prijzen met +31.27% gestegen.

Bij IMMO DESMET hebben we een ruim aanbod van huizen te koop in Berlare: van herenhuizen, rijhuizen en misschien wel ook beluikhuisjes, studentenhuizen. Ben je eerder op zoek naar een huis met tuin of met een halfopen bebouwing? Gaat je voorkeur uit naar een instapklaar nieuwbouwhuis of volledig gerenoveerd huis. Heb je weinig budget dan kies je misschien beter voor een huis om zelf te renoveren…

aanbod huizen te koop

De gemiddelde prijs per m² voor een huis schommelt rond de € 1960. De huizen hebben een lagere prijs per m² in Berlare: € 1.960 gemiddeld (de prijs schommelt tussen € 1.002 en € 3.417). Dit geeft een verschil van -19.61 % vergeleken met appartementen.

aanbod huizen te koop
Wil je de waarde kennen van je woning in Berlare? Contacteer ons voor een gratis schatting!

Huis kopen Berlare

Wil je een huis kopen in Gooik? Wilt u niet in Gooik centrum een huis kopen? Geen probleem, bij IMMO DESMET vindt u ook zeker wel een huis te koop in één van de deelgemeenten: Neigem, Oetingen, Leerbeek, Lieferinge, Kester, Herfelingen, Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, Denderwindeke, Sint-Kwintens-Lennik, Roosdaal, Heikruis, Elingen, Meerbeke, Vollezele.

Kies voor een ervaren en erkende vastgoedspecialist in Gooik

Wil je een huis kopen in Gooik? Vind jouw nieuwe thuis in Gooik tussen het huizen aanbod van IMMO DESMET.In deze tijd is een huis kopen in Gooik geen geen makkelijke taak. Je bent namelijk niet de enige woningjager. Hoe prettig is het dan dat er iemand naast je staat met de juiste connecties en kennis van zaken? IMMO DESMET biedt precies de hulp die jij nodig hebt.

De straten en gehuchten

Ga je een huis kopen in Gooik, dan moet je toch wel eens gehoord hebben over deze gehuchten: Kester, Oetingen, Leerbeek, Groten Haardinge, Ekelendries, Kleinen Haardinge, Bergom, Bosstraat, Kwakenbeek, Koekelberg, Hoezenbroek, Terlo, Rozenbroek, Bergenbroek, Woestijn, Heide. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de diverse straten die we graag even oplijsten: Donklaan, Kerkstraat, Turfputstraat, Molenstraat, Emiel Hertecantlaan, Dorp, Dendermondse Steenweg, Lindestraat, Veerstraat, Heikantstraat.

Woninginbraken: ligt Berlare in een risicozone?

De agenten van de politiezone Berlare/Zele registreerden op een jaar tijd 323 diefstallen, afpersingen en geweldmisdrijven, omgerekend zo’n 21,9 per duizend inwoners. In soortgelijke gemeenten gaat het gemiddeld om 22,9 feiten per duizend inwoners.

Woningprijzen: hoeveel kost een huis in Berlare

De Vlaming heeft een baksteen in de maag, dat is bij een Berlarenaar niet anders. Voor een huis in Berlare telt u gemiddeld € 194.366 neer, dat is € 35.887 minder dan het gemiddelde in de provincie Oost-Vlaanderen.Ook appartementen en villa’s blijken in trek. Daarover zijn helaas geen recente prijzen beschikbaar, maar in de provincie Oost-Vlaanderen betaalt u voor een appartement gemiddeld € 217.588; voor een Oost-Vlaamse villa telt u gemiddeld € 368.614 neer.

Natuur: is Berlare een groene stad?

Kunt u in Berlare op wandelafstand in de natuur terecht? 84% van de inwoners vindt op minder dan 800 meter van zijn woonplaats een gezonde dosis (wijk)groen, zoals bijvoorbeeld een park. Dat ‘wijkgroen’ beslaat 32,8% van het totale grondgebied van de gemeente.89% van de inwoners is tevreden met de natuur- en groenvoorzieningen in de buurt. Voor 12% Berlarenaren mag het gras nog altijd wat groener zijn aan de overkant: zij hadden liever zicht op meer groen gehad vanuit hun woning.

Een samenvatting van uw stad: sterkte en zwaktes van Berlare?

STERKTES

 • Berlarenaren hebben minder moeite met mensen uit een andere cultuur dan de gemiddelde Vlaming.
 • Slechts een minderheid van de Berlarenaren vindt het verkeer niet veilig genoeg om kinderen alleen naar school te laten gaan.
 • Het aantal opvangplaatsen voor peuters ligt boven het Vlaamse gemiddelde.
 • Hier zijn meer mensen aan het werk dan het Vlaamse gemiddelde.
 • De Berlarenaar is rijker dan de gemiddelde Vlaming: op de belastingaangifte staat hier bij de inkomsten gemiddeld € 19.173.
 • 0,3% moet rondkomen met een leefloon. Het Vlaamse gemiddelde is 0,6%.
 • 84% woont op minder dan 800 meter van ‘wijkgroen’, zoals een park. Dat is meer dan gemiddeld in Vlaanderen.
 • Er zijn 9,0 plaatsen per honderd senioren in Berlaarse woonzorgcentra en assistentiewoningen. De gemiddelde Vlaamse gemeente heeft er 8.
 • De meerderheid is tevreden met de jongerenvoorzieningen die de gemeente aanbiedt.
 • Het algemeen onveiligheidsgevoel ligt lager dan in de gemiddelde Vlaamse gemeente.
 • De politie registreerde minder diefstallen en geweldmisdrijven dan in soortgelijke gemeentes.

ZWAKTES

 • Leerlingen in Berlaarse basisscholen hebben gemiddeld meer leerachterstand dan in de rest van Vlaanderen.